Портофино въвежда строга забрана относно паркирането с цел селфи. Отсега

...
Портофино въвежда строга забрана относно паркирането с цел селфи. Отсега
Коментари Харесай

275 евро глоба за селфи предизвика обществен спор в Портофино

Портофино вкарва строга възбрана по отношение на паркирането за селфи. Отсега нататък всеки, който желае да се задържи прекомерно дълго, с цел да се снима на дребния площад или на кея на известния лигурски курорт, рискува да получи санкция от 68 до 275 евро.

Тази вест беше публикувана преди ден с обяснението, че възбраната е опит на общината да се пребори с напора от туристи през лятото и вид за решение на казуса с пренаселеността.

Медиите цитираха разпоредба, издадена от кмета на града Матео Виакава, съгласно която дребният площад край морето и кеят Умберто I, които постоянно са претрупани от пешеходци, оттук насетне ще се смятат за червени зони за коли. Забраната за паркиране ще важи всеки ден до края на летния сезон (определен за 15 октомври 2023 г.), от 9 до 18 ч.

Обществената реакция не закъсня и мнозина показаха възмущението си от възбраната колите да паркират, с цел да може хората да увековечат красивия спомен от престоя в Портофино в селфи за обществените мрежи.

Наложи се локалните управляващи да излязат с обяснителна позиция, в която опровергават информацията.

Кметът на Портофино изрично отхвърли публикуваната вест, че лигурийската община е подготвена да предприеме ограничения против селфитата.   " Не говорете нелепости, съобщи Матео Виакава, тук никой не е забранил селфитата ", безапелационен е той.

По думите на кмета, новината е произлязла от неправилно показване на разпоредба, писана по напълно друга причина.

" Ние подписахме разпоредба, която не разрешава от съображения за сигурност огромни събирания в избрани региони. Нещо повече, това е разпоредба, адресирана до туроператорите. Сбирките в две или три избрани зони са рискови ", изясни той. Според управляващите, скупчването на пешеходци би трябвало да се заобикаля, с цел да се даде опция на колите за незабавна помощ да се придвижват при положение на нужда.

Предвижданите ограничавания за паркиране ще важат за всички транспортни средства, в това число за директно прекосяване, прекъсване и паркиране в края на кея и възбрана за достъп на транспортни средства над 15 тона.

Всъщност, това е единствено първото от поредност ограничавания, въведени от администрацията.

Предстои да бъде призната и втора разпоредба за възбрана на бивакуването, седенето на земята, както и ходенето необут, без риза или по бански. Няма да се позволява и престой на туристи във очевидно нетрезво положение. Музиката също ще би трябвало да бъде спирана до половин час след среднощ.

" Искаме да запазим несъмнено благовъзпитание, също и в сходство с националния и интернационалния авторитет, който Портофино безспорно има. Мисля, че се оправяме добре: хората идват в Портофино, прекарват си добре и си потеглят щастливи. ", безапелационен е кметът.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР