Порто. Самолети, пълни с развълнувани английски фенове, облечени с футболни

...
Порто. Самолети, пълни с развълнувани английски фенове, облечени с футболни
Коментари Харесай

Reuters: Десетки самолети с английски фенове кацнаха в Порто

Порто. Самолети, цялостни с разчувствани британски почитатели, облечени с футболни фланелки и шалове, кацаха на всеки пет минути на летището в Порто в събота, до момента в който градът се готвеше за финала на Шампионската лига сред Челси и Манчестър Сити, предава Reuters .

Около 40 полета от Англия се чака да кацнат в Порто денем, като първите почитатели дойдоха сутринта подготвени за един ден да прегледат северния португалски град, да пият бира и да участват на мача.

" Надяваме се този аероплан да подскача на връщане ", сподели фенът на Манчестър Сити Нийл, който пътува до Порто с татко си и ще се прибере вкъщи в ранните часове в неделя с под наем полет. " Страхотна атмосфера е. "

При идването си стюардите насочиха почитателите от двата тима към противоположните страни на летището, където редици рейсове чакаха да ги отведат до центъра на града, където бяха основани почитател зони.

Преди да се качат в рейса, почитателите получиха блестящо жълта гривна, с цел да покажат, че са тествани негативно за COVID-19.

" Ще се радваме на слънчевите лъчи, гостоприемството... обичаме този град ", сподели фенът на Челси Крис, който сподели, че е получил две дози от имунизацията против Covid-19.

Около 16 500 почитатели ще бъдат позволени до стадиона, само че доста други са пристигнали да поддържат тимовете и отвън спортното оборудване. Всяка от фен-зоните има потенциал за 6000 души.

От 8 до 18 часа. зоните ще бъдат отворени единствено за притежателите на билети, които по-късно ще бъдат превозени до стадиона за мача, който стартира в 20:00.

Консумацията на бира е позволена във фен-зоните и всички поддръжници би трябвало да показват негативен тест за COVID-19, с цел да получат достъп. Зоните ще се отворят за тези без билет след 18:00 часа, като там са сложени огромни екрани, с цел да могат да гледат мача.

Има опасения, че събитието може да докара до скок в случаите на ковид, откакто португалските управляващи взеха решение да облекчат разпоредбите поради мача. Португалия е в " зеления " лист на английското държавно управление, което разрешава на туристите да посещават страната без карантина при завръщането им.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР