Порто изхвърли Лацио от Лига Европа, след като плейофа реванш

...
Порто изхвърли Лацио от Лига Европа, след като плейофа реванш
Коментари Харесай

Драконите превзеха Вечния град, Порто постави Лацио на колене

Порто изхвърли Лацио от Лига Европа, откакто плейофа реванш на стадион " Олимпико " в Рим приключи 2:2. По този метод португалският гранд продължава напред в шампионата, откакто в първата среща завоюва с 2:1. С общ резултат 4:3 Порто се класира за осминафиналите на Лига Европа.

Витиня позволи груба неточност в 16-ата минута в центъра на терена, подарявайки топката на Чиро Имобиле. Нападателят на Лацио напредна сред двама футболисти, влезе в наказателното поле на Порто и стреял, само че настрана от левия дирек на вратата на Диого Коща.

Минута по-късно Луис Алберто пусна извеждащ пас към Чиро Имобиле, който вкара гол, само че попадението не беше зачетено поради засада.

Все отново Лацио поведе с 1:0 в 19-ата минута. Сергей Милинкович-Савич пусна отличен пас към Чиро Имобиле, който се измъкна от Пепе, навлезе в наказателното поле на гостите и прати топката във вратата на Диого Коща.

Лацио вкара гол в 22-ата минута, само че попадението още веднъж не бе зачетено поради засада на Имобиле. Нападателят съумя да трансферира Диого Коща и да вкара топката във вратата му, само че бе маркирана засада.

Съдията Дениз Айтекин сподели жълт картон за симулация в 28-ата минута на Мехди Тареми, който падна след прикосновение със Сергей Милинкович-Савич в наказателното поле на Лацио. Айтекин бе приканен да прегледа обстановката с ВАР, след което реферът от Германия промени решението си и уточни бялата точка. Наказателният удар бе осъществен от Мехди Тареми в 31-ата минута, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Томаш Стракоша.

Порто провежда рискова офанзива в 47-ата минута. Тони Мартинес центрира в наказателното поле на Лацио, където Матеус Урибе бе оставен непокрит в наказателното поле на домакини и стреля с глава, само че настрана от десния дирек на вратата на Стракоша.

Томаш Стракоша се наложи да се намесва на два пъти в 55-ата минута. Той първо отрази рисков удар на Отавио от границата на наказателното поле на Лацио. След това албанският вратар на " римските орли " отрази доста подъл удар на Витиня.

След центриране от корнер в наказателното поле на Порто в 60-ата минута, Патрик стреля с глава, само че неопределено в навън. Чиро Имобиле стреля в 62-ата минута, само че право в ръцете на Диого Коща.

Порто поведе с 2:1 в 69-ата минута. Португалците разпростряха доста добре своята офанзива. Мехди Тареми пусна отличен пас към Матеус Урибе, който бе самичък против Томаш Стракоша и без проблеми вкара топката във вратата му.

Три минути по-късно пред Мехди Тареми се откри нова опция, само че ударът му не бе прецизен и топката мина настрана от левия дирек на вратата на Стракоша.

Лацио пропусна страхотна опция в 80-ата минута. Топката попадна в Луис Алберто, който можеше да се възползва от груба неточност в защитата на Порто, само че стреля настрана от десния дирек на вратата на Диого Коща.

Луис Алберто насочи рисков удар от към 19 метра в 82-ата минута, след което топката срещна левия дирек на вратата на Порто.

Фелипе Андерсон центрира в наказателното поле на Порто в 83-ата минута. Диого Коща разчете вярно обстановката и излезе, с цел да пресече центрирането, само че избитата топка попадна на крайници на Луис Алберто, който имаше доста добра опция, само че не съумя да вкара, тъй като ударът му беше блокиран от състезател на португалския отбор.

Лацио съумя да изравни резултата в петата минута от добавеното време на дуела, когато Чиро Имобиле стреля, топката срещна левия дирек на вратата на Диого Коща, а по-късно при добавката Данило Каталди вкара в опразнената врата за 2:2.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР