Порто и Ливърпул се изправят в първа осминафинална битка в

...
Порто и Ливърпул се изправят в първа осминафинална битка в
Коментари Харесай

НА ЖИВО с GONG.BG: Ливърпул разкъсва Порто

Порто и Ливърпул се изправят в първа осминафинална борба в Шампионската лига в Португалия. Резултатът на "Ещадио до Драгао " е 3:0 в интерес на гостите след попаденията на Садио Мане в 25-та и 53-та минути, както и на Мохамед Салах в 29-та.

Първата заплаха в мача беше пред вратата на гостите, когато Отавио в 10-та минута се озова на стрелкова позиция към точката на дузпата, само че ударът му рикошира в бранител и излезе в корнер, от който нищо не последва.

Десет минути по-късно пристигна и страховит късмет за мърсисайдци след пробив на Мохамед Салах в наказателното поле, само че рисковото му центриране беше избито от бранител на "драконите ".

Резултатът беше открит в 25-та минута. Тогава Жоржиньо Вайналдум направи страховит пробив в наказателното поле и опита да стреля, само че топката беше избита право на крайници на непокрития Садио Мане вляво на наказателното поле. Ударът на сенегалеца беше избит от вратаря Жозе Са, само че незадоволително мощно и топката се претърколи в мрежата му за 1:0.

Само четири минути по-късно англичаните нанесоха пагубен удар. Тогава удар на Джеймс Милнър отляво на наказателното поле срещна страничната греда, а топката се озова у Мохамед Салах във вратарското поле. Египтянинът финтира бранител и пусна топката в опразнената врата за 2:0.

В 44-та минута Порто направи най-големия си пропуск в мача, като Отавио получи топката към точката на дузпата и стреля без закъснение, само че топката мина на сантиметри настрана от вратата.

Всичко на процедура завърши в 53-та минута, когато Садио Мане вкара второто си попадение в мача за 3:0. Тогава при една бърза контра Мохамед Салах откри Роберто Фирмино зад отбраната и бразилецът стреля рисково, само че Жозе Са мазета. Топката обаче попадна на крайници на непокрития Мане и той на празна врата оформи класиката.

Двамата наставници заложиха на всичко най-хубаво, като малко изненадващо наподобява оставянето на пейката на Икер Касияс от страна на "драконите ". Но предвид на това, че испанецът се трансформира към този момент в запаса в последните мачове, това не е толкоз необичайно.

Ето и на кои избраници заложиха двамата наставници:

Порто: Жозе Са, Рикардо, Диего Рейес, Иван Маркано, Алекс Телеш, Ектор Ерера, Сержио Оливейра, Отавио, Ясин Брахими, Муса Марега, Франсиско Соарес;

Резерви: Икер Касияс, Макси Перейра, Йордан Ернандо Осорио, Оливер Торес, Хесус Корона, Гонсало Пасиенсия, Маджид Варис;

Ливърпул: Лорис Кариус, Трент Алекзандър-Арнолд, Върджил ван Дайк, Деян Ловрен, Андрю Робъртсън, Джеймс Милнър, Джордан Хендерсън, Жоржиньо Вайналдум, Садио Мане, Мохамед Салах, Роберто Фирмино;

Резерви: Симон Миньоле, Джо Гомес, Алберто Морено, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Адам Лалана, Дани Ингс, Жоел Матип.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР