ПОРТЛАНД, Орегон (AP) — Седмичен вестник в Орегон трябваше да

...
ПОРТЛАНД, Орегон (AP) — Седмичен вестник в Орегон трябваше да
Коментари Харесай

Присвояване на средствата на седмичния вестник в Орегон го принуждава да съкрати целия си персонал и да спре да печата

ПОРТЛАНД, Орегон (AP) — Седмичен вестник в Орегон трябваше да освободи целия си личен състав и да спре да печата след 40 години защото средствата му са били присвоени от някогашен чиновник, сподели неговият редактор, в пагубен удар върху обява, която служи като значим източник на информация в общественост, която, сходно на доста други в цялата страна, се бори с възходящи пропуски в отразяването на локалните вести.

Около седмица преди Коледа Юджийн Уикли откри грешки в счетоводството си, сподели редакторът Камила Мортенсен. Откри се, че някогашен чиновник, който е бил „ мощно зает “ с финансите на вестника, е употребявал банковата му сметка, с цел да си заплати 90 000 $ най-малко от 2022 година, сподели тя.

Вестникът също по този начин разбра за най-малко 100 000 $ в неплатени сметки – в това число към принтера на вестника – от няколко месеца обратно, сподели тя.

Освен това доста чиновници, в това число Мортенсен, схванаха, че парите от заплатите им, които трябваше да отидат в пенсионни сметки, никог...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР