ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — Те са извиващи се, груби са

...
ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — Те са извиващи се, груби са
Коментари Харесай

Извиващо се злато: Рибари, които ловят малки змиорки за 2000 долара за паунд, се надяват на дълги години риболов

ПОРТЛАНД, Мейн (AP) — Те са извиващи се, груби са и костват повече от 2000 $ за паунд. И скоро риболовците може да съумеят да уловят хиляди паунда от тях за години напред.

Бебетата змиорки, наричани още елвери, евентуално са най-ценната риба в Съединените щати на база кг - костват доста повече пари на доковете, в сравнение с омари, миди или сьомга. Това е по този начин, тъй като те са витално значими за международната верига за доставки на японска храна.

Мъничките риби, които тежат единствено няколко грама, се ловят от риболовци благодарение на мрежи в реки и потоци. Единственият щат в страната със забележителен улов на бъз е Мейн, където риболовците показаха опасения през последните месеци по отношение на опцията за понижаване на строгата квотна система за лов на риба.

Но междущатски регулаторен съвет, който управлява fishery пусна проект за евентуално опазване на квотата за елвер на настоящето равнище от малко по-малко от 10 000 паунда годишно без дата на приключване. Рибарите, които са прекарали години в ре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР