Портфолиото от двигатели за новото поколение на спортния седан се допълва

...
Портфолиото от двигатели за новото
поколение на спортния седан се допълва
Коментари Харесай

Новото BMW 330e Седан: По-спортно и по-ефективно от всякога благодарение на най-актуалната технология BMW eDrive

Портфолиото от мотори за новото поколение на спортния седан се добавя с Plug-in хибридно задвижване – В съпоставяне с предшественика електрическият пробег е увеличен с 50 % до 60 км – СО2 излъчванията са намалени с над 10 % – По-добро ускоряване: серийният XtraBoost краткотрайно повишава мощността с спомагателни до 30 кВт/41 к.с. – Въвеждане на пазара през лятото на 2019 година.

Характерът на новото BMW Серия 3 Седан се определя от ненадминатата динамичност на управлението и образцовата успеваемост. С разширението на портфолиото от задвижвания с Plug-in хибридна система тези основни качества на новия състезателен седан получават още едно, мощно ориентирано към бъдещето изражение. При новото BMW 330e Седан технологията BMW eDrive от най-ново поколение в композиция с четирицилиндров бензинов двигател осигурява доста осезаемо покачване на спортния дух и още по-интензивно изживяване при електрическо шофиране. Серийната функционалност XtraBoost, интегрирана за пръв път при модел на BMW, временно повишава систематичната мощ на Plug-in хибридното задвижване от 185 кВт/ 252 к.с. с допълнително до 30 кВт/ 41 к.с. Освен спонтанността на реакциите на новото BMW 330e Седан спрямо предходния модел електрическият пробег е повишен с 50 %. Вече могат да бъдат изминати до 60 км при нулеви местни излъчвания. Стойностите на разхода на гориво и излъчванията са понижени с над 10 % спрямо предходния модел до 1,7 л/ 100 км и до 39 г/ 100 км.

При новото BMW 330e Седан интелигентно управляваното взаимоотношение между електромотора и мотора с вътрешно горене доближава до ново равнище. Електрифицирането на задвижването повече от всеки път способства освен за повишаване на успеваемостта, само че и за една характерна форма на насладата от шофирането. Plug-in хибридната система се състои от двулитров четирицилиндров бензинов мотор с технология BMW TwinPower Turbo с мощ 135 кВт/ 184 к.с. и електромотор с непрекъсната мощ 50 кВт/ 68 к.с. и максимална мощ от 83 кВт/ 113 к.с. Заедно двата съставния елемент на задвижването развиват систематична мощ от 185 кВт/ 252 к.с. и оптимален систематичен въртящ момент от 420 Нм. Новото BMW 330e Седан форсира от 0 до 100 км/ч за 6,0 сек., оптималната му скорост е 230 км/ч. В режим на шофиране HYBRID новото BMW 330e Седан може да се движи чисто електрически със скорост до 110 км/ч – с 30 км/ч по-бързо спрямо предишния модел. В режим ELECTRIC е допустимо придвижване с нулеви местни излъчвания даже до 140 км/ч – срещу 120 км/ч до момента.

Новост при новото BMW 330e Седан е серийната функция XtraBoost, която осигурява максимална динамичност на автомобила. Тя може бързо да бъде задействана чрез включване на режима SPORT от Контрола на шофирането. За подкрепяне на двигателя с вътрешно горене при динамични ситуации на пътя в режим XtraBoost електромоторът временно дава до 30 кВт/ 41 к.с. към постоянната мощ. По този начин водачът разполага с типичните за BMW Серия 3 характерности на задвижването. Затова за пръв път при хибриден модел на BMW се предлагат оптимално спортна и в същото време прецизна характерност на педала на газта, както и характерна стратегия на превключване на осемстепенната трансмисия Steptronic в това число низходящи превключвания при прекъсване. Допълнителната функционалност XtraBoost осигурява още по-интензивно преживяване от шофирането спрямо автомобил с конвенционално задвижване със сравнима мощност на мотора. Функцията XtraBoost може да бъде употребена до минимално ниво на заряд на високоволтовата батерия. Тя е на разположение и при кикдаун, както и при селектор на трансмисията в позиция M/S. Изживяването при шофиране е съпроводено от характерни за модела настройки на звука, които осигуряват наслада от прочувствената звучност на задвижването и в интериора. С това новото BMW 330e Седан слага безапелационни акценти за състезателен дух и динамичност, комбинирани с наложилите се качества на Plug-in хибридния модел. Специфичното за хибрида допълнително съоръжение на новото BMW 330e Седан включва и акустична отбрана на пешеходците. Електромоторът на новото BMW 330e Седан е интегриран плътно в осемстепенната трансмисия Steptronic. Благодарение на интелигентната конструкция характерния за хибрида вариант на трансмисията е единствено 15 мм по-дълъг от съответните разновидности на новото BMW Серия 3 Седан с конвенционално задвижване. Особено висок коефициент на полезно деяние реализира генерирането на електрическа енергия посредством рекуперация на спирачната сила, при която електромоторът поема функционалностите на генератор. Натрупаната или по този метод, или посредством свързване с електрическата мрежа сила във високоволтовата батерия служи и за зареждане на бордовата мрежа. Така задвижваният от двигателя с вътрешно горене алтернатор става непотребен, което допълнително повишава цялостната успеваемост на системата. С бруто енергийния си капацитет от 12,0 кВтч литиево-йонната батерия на новото BMW 330e Седан позволява увеличен с 50 % до 60 км електрически пробег. При второто потомство на Plug-in хибридния състезателен седан с над 10 % са понижени и разходът на гориво и емисиите – до 1,7 л/ 100 км и СО2 до 39 г/ км.

Високоволтовата батерия на новото BMW 330e Седан е ситуирана под задните седалки, а резервоарът за гориво над задната ос. По този метод вместимостта на багажника на Plug-in хибридния модел се намалява незначително. При необходимост вместимостта на багажника от 375 литра може да бъде увеличена посредством прегъване на разделената в съответствие 40:20:40 облегалка на задната седалка.

За Plug-in хибридния модел без ограничение се предлага цялостната гама допълнително оборудване, налично за BMW Серия 3. Като алтернатива на базовото оборудване новото BMW 330e Седан се предлага и като Модел Advantage, Модел Sport Line, Модел Luxury Line или Модел M Sport. То може да бъде оборудвано и с Адаптивно М окачване включително Променливо спортно кормилно управление и М Спортна спирачна система. Налична е и пълната гама от новаторски асистиращи системи за усъвършенстване на комфорта и сигурността – от Асистента на шофиране Professional с Асистент за завиване и водене в лентата до Асистента за паркиране включително Асистент за придвижване на заден ход. Серийното съоръжение на новото BMW 330e Седан включва и предварително затопляне респективно климатизиране на интериора. При него енергията на високоволтовата батерия се използва и за функционалността Стационарно отопление. При ниски външни температури интериорът може да бъде затоплен по комфортен метод още преди тръгване дори и при ниско равнище на заряд на батерията.

При въвеждането на пазара на новото BMW 330e Седан през лятото на 2019 година ще бъдат представени нови цифрови услуги, с които зареждането на високоволтовата батерия по време на пътешестване ще стане още по-атрактивно и удобно. При избора на обществена станция за зареждане водачът ще получи от навигационната система препоръки за ситуирани наоколо хотели, ресторанти, кафенета, както и забележителности и културни институции. Освен това е допустимо разкриване на налични станции за зареждане посредством Infotainment системата на автомобила. Тази информация се оповестява на лидера, също както и прогноза за заетостта на обществените станции за зареждане сега на пристигане. Също по този начин е възможно избраните станции за зареждане да бъдат резервирани за стеснен интервал от време.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР