Портативната конзола ODROID-GO се програмира с помощта на Arduino“ и

...
Портативната конзола ODROID-GO се програмира с помощта на Arduino“ и
Коментари Харесай

ODROID-GO: геймърска конзола с цена $32, която трябва да си сглобите сами

Портативната подпора ODROID-GO се програмира благодарение на Arduino “ и на нея могат да се започват емулатори на класическите игрови конзоли.
Южнокорейската компания Hardkernel, известна на първо място със своите едноплаткови компютри ODROID, този път показа нещо друго. Това е портативната подпора ODROID-GO , наподобяваща на дребна версия на класическата Game Boy.



ODROID-GO се продава като дребен конструктор за независимо сглобяване. В комплекта са включени екран, представител, акумулаторна батерия, Wi-Fi 802.11b/g/n (2,4 GHz) и Bluetooth 4.2 модули за безжична връзка и бутони. Конзолата е съвместима и с другите Arduino програмируеми платки.

В съединен тип ODROID-GO има габаритни размери 76 × 121 × 16 милиметра. Устройството е оборудвано с 2,4-инчов TFT екран с резолюция 320х240 пиксела и се базира на чипа ESP32 с двуядрен процесор, работещ с тактова периодичност от 80 до 240 MHz. Налични са 4 GB оперативна памет, 16 GB флаш диск и слот за microSD карти памет.



Поставен е и 10-пинов конектор за включване на външни устройства. Захранването се реализира от 1200 mAh батерия, задоволителна за 10 часа самостоятелна работа.

ODROID-GO е съвместима с емулаторите Nintendo Game Boy, Game Boy Color, NES, Sega Game Gear и Sega Master System. Цената на устройството е $32

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР