Порталът дава пряк достъп на гражданите и бизнеса до редица

...
Порталът дава пряк достъп на гражданите и бизнеса до редица
Коментари Харесай

Създадоха портал за електронно правосъдие

Порталът дава директен достъп на жителите и бизнеса до редица услуги, предлагани от разнообразни институции - Министерство на правораздаването, Агенцията по вписванията, Главна дирекция "Изпълнение на наказванията ", Главна дирекция "Охрана " Национално бюро за правна помощ и Централен указател на особените залози.
Гражданите ще могат да подават тъжби с дипломиран електронен автограф, както и да се подават поръчки за издаване на дубликати на удостоверения за юридическа дееспособност.
Автоматично ще бъдат обновени с последни редакции и всички текстове на нормативни актове, които правосъдното министерство има обвързване да разгласява в портала. Очаква се той да бъде наличен за жителите при започване на 2020 година след правно регламентиране на актуализирането на наличието му.
Порталът е създаден по този начин, че да може да бъде употребена елементарно цялостната му функционалност от всички типове мобилни устройства.
Значително е усъвършенстван и достъпа до делата на Европейския съд по правата на индивида. Отделните проблеми ще могат да бъдат търсени по основна дума. След това потребителят ще може чрез линк да се запознае с оригинала на текста.
В рамките на плана бяха извършени две двудневни образования по едно за администриране на портала и за издание на наличие в портала.
Проектът е на стойност 485 523 лв., обезпечени като безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия "Добро ръководство ", съфинансирана от Европейския обществен фонд.
Порталът бе показан публично на конференция, на която участва и зам.-министърът на правораздаването Евгени Стоянов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР