Порт-о-Пренс, Хаити — Премиерът на Хаити Ариел Хенри обяви рано

...
Порт-о-Пренс, Хаити — Премиерът на Хаити Ариел Хенри обяви рано
Коментари Харесай

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри се съгласява да подаде оставка, след като бъде сформиран преходен съвет

Порт-о-Пренс, Хаити — Премиерът на Хаити Ариел Хенри разгласи рано във вторник, че ще подаде оставка, откакто бъде основан временен президентски съвет, капитулирайки пред интернационален напън, който се стреми да избави страната, затрупана от насилствени банди, които съгласно някои специалисти са отприщили революция в дребен мащаб.

Хенри изкара най-дългия индивидуален мандат като министър-председател след приемането на конституцията на Хаити от 1987 година, изненадващо достижение за политически нестабилна страна с непрекъсната промяна на министър председатели.

Хенри направи известието часове откакто публични лица, в това число водачи на Карибите и държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, се срещнаха в Ямайка, с цел да обсъдят незабавно решение за прекъсване на спираловидната рецесия в Хаити.

Хенри не съумя да влезе в Хаити, защото насилието затвори главните интернационалните летища. Той дойде в Пуерто Рико преди седмица, откакто му беше неразрешено да кацне в Доминиканската република, където слу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР