Поршетата по улиците в страната ни с български регистрационни номера

...
Поршетата по улиците в страната ни с български регистрационни номера
Коментари Харесай

Суперлуксозните коли са все повече, мнозинството не са в София

Поршетата по улиците в страната ни с български регистрационни номера са се удвоили през последните пет години, сочи формалната статистика на Министерство на вътрешните работи.

В средата на 2014 година броят на първокласните возила на немската марка е бил 1958, в този момент съвсем пет години по-късно баровските коли с изправен кон на капака стигнаха 3616. Само от началото на годината са били регистрирани 175 коли, като 22 от тях са нови.

Куриозно звучи, само че с цел да заплащат невисок налог, притежателите на 6 от тях са ги записали като лекотоварни, написа „ Монитор “.

От началото на годината са регистрирани дванадесет бентлита, като едно от тях е с категория микробус. Вероятно става дума за първокласна лимузина с повече от 8 места за сядане. 195 бентлита се подвизават в родината ни, като през тази година са импортирани 12, две от тях чисто нови.

Любимата марка суперспортни коли на българите с благоприятни условия остава " Ферари ". За пет години фераритата от 72 към този момент са 85 с български номера, 21 от тях са до 5 години. През първите пет месеца на годината у нас са регистрирани 5 броя спортни коли от марката, всичките използвани.

Продажбите на първокласни коли в България не престават да са към 10% от всички на нови коли и през 2018 година, като измежду тях има екзотични и скъпи модели на " Бугати ", " Макларън ", " Ламборгини ", " Астън Мартин ", " Ролс-Ройс " и други.

Официалните данни в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че в България преди пет години в статистиката не са попадали първокласни марки като “Ламборгини”, тъй като не са надвишавали броя от 40 автомобила. Сега към този момент са 60 по родните улици, а най-вече бройки от мощните коли е имало през 2016 година - 74. В регистрите от началото на годината са влезнали пет ламборгинита.

Иначе български номера в КАТ са поставени на един " Ролс-Ройс ", като от марката в страната към този момент има 54 коли. Колите с тризъбеца на Maserati също не са доста - общо 217, като 32 от тях са на възраст до 5 години. За половин десетилетие хората с благоприятни условия, които харесват марката, съвсем са се удвоили.

По-достъпните, само че първокласни машини от марката “Ягуар” към този момент са 2465 в България, като 231 от тях са на възраст от 0 до 5 години. Луксозните всъдеходи на “Ланд Роувър” са предпочетени от 15 897 българи, като през първите 6 месеца на годината са купени чисто нови 163 бройки и 432 използвани.

Огромните американски джипове с марка “Хамър” за пет години са се нараснали с 31 до 220, като нито един от тях не е до възраст 5 години.

През 2018-а за първа регистрация в страната е минало едно чисто ново " Бугати ", а друго от началото на тази година няма. Към момента единственият настоящ модел на марката е " Широн ", с цена към 5 млн. лева От данните на Пътна полиция не оказва се какъв брой автомобила от марката има все още в страната.

От други известни премиум марки няма регистрации от началото на годината, само че през миналата година два нови " Астън Мартин " и пет втора употреба са регистрирани в България, като общият им брой е 26. Новите макларъни също са два, само че няма данни какъв брой са като цяло за страната.

Мощна инвазия на мотоциклети от паметната американска марка “Харли-Дейвидсън” може да се види у нас - от 357 мотоциклета през 2014 до 681, като 150 са на възраст до 5 година

Любопитното е, че нито една от изброените суперлукс марки няма публично посланичество в България и те стигат до пазара през автокъщи или се купуват от чужбина. Също по този начин статистика от края на предходната година на Столична община демонстрира, че болшинството от скъпите коли не са регистрирани в столицата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР