Porshe представи първия в своята история модел с изцяло електрическа

...
Porshe представи първия в своята история модел с изцяло електрическа
Коментари Харесай

Porsche представи електромобилът Taycan

Porshe показа първия в своята история модел с напълно електрическа силова установка - Taycan.
Премиерата на елмобила се състоя по едно и също време в Европа, Китай и Северна Америка. От компанията подчертаха, че точно тези три пазара ще станат най-важни за модела. Серийният Porsche Taycan се отличава малко от концепта Mission E, показан на Автосалон Париж 2016. Елмобилът е с изменена аеродинамика и 0.22 коефициент на аеродинамическо противодействие, а вместо външните камери за назад виждане е с обичайните странични огледала, предава Autoclub.

В Порше означават, че Taycan стана първият в света сериен елмобил с бордова система за 800 волта, до момента в който останалите сходни коли употребяват 400-волтова скица. Спортният електрически седан е окомплектован с два елмотора (върху предната и задната ос), които обезпечават цялостно задвижване и се комбинират със специфична двудиапазонна скоростна кутия. Първата степен е призвана да обезпечава оптимално ускоряване при старта, до момента в който втората " дълга " предавка служи за " запазване на аварийна мощ ".

В момента на началото на пазарната реализация Porsche Taycan ще бъде показан в две топови реализации - Turbo и Turbo S. Последният елемент при активизация на функционалността за бърз старт Launch Control в режим Overboost предлага 761 к.с. (560 киловата). Такъв автомобил е кадърен да се форсира през първата " стотица " за 2,8 секунди. За образец, тъкмо толкоз е належащо за ускоряването от 0 до 100 км/ч на рекордьора от " Нюрбургринг " Lamborghini Aventador SVJ.

Сумарната мощ на елмоторите във версия Turbo съставлява 680 к.с. (500 киловата), което разрешава на елмобила да се форсира от място до " стоте " за 3,2 секунди. Максималната скорост на двете модификации е 260 км/ч.

Специална система за бързо презареждане единствено за 5 минути разрешава да се събере сила, задоволителна да се преминат до 100 километра. С 5% до 80% при идеалния условия запасът на батерията с потенциал 93,4 кВт/ч може да се попълни за 22,5 минути.

Освен това, акумулаторът може да се зареди и в домашни условия от битовата елктрическа мрежа. Без презареждане версията Turbo S може да преодолее 450 км, а Turbo - 412 км.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР