Porsche Tennis Grand Prix, осминафиналПаула Бадоса – Елена Рибакина 6-2,

...
Porsche Tennis Grand Prix, осминафиналПаула Бадоса – Елена Рибакина 6-2,
Коментари Харесай

Бадоса преодоля Рибакина и е на четвъртфинал в Щутгарт


Porsche Tennis Grand Prix, осминафинал

Паула Бадоса – Елена Рибакина 6-2, 4-6, 7-6(4)

Паула Бадоса се класира за четвъртфиналите на WTA 500 шампионата в Щутгарт след победа над международната №19 Елена Рибакина. Испанката бе на път да изпусне съвсем извоюван мач, пропилявайки преднина от 4-1 в заключителния сет, само че в последна сметка съумя да надделее и да откри място измежду осемте най-хубави в конкуренцията.

Следващата съперничка на Бадоса ще бъде Онс Жабур, която отстрани Дария Касаткина след 6-3, 6-3.

Мачът стартира чудесно за испанката, която проби още в самото начало и натрупа солидна преднина от 3-0. Рибакина понижи изоставането си, само че втората сложена бъразо си върна самодейността и направи резултата 5-1 в своя изгода. Казахстанската тенисистка върна един от пробивите, само че незабавно по-късно Бадоса осъществя нов брейк, приключвайки откриващия сет при 6-2 в своя изгода.

Противно на развиването на играта до този миг, във втората част Рибакина осъществя два последвоателни пробива за 4-0. Бадоса обаче стартира да рискува доста повече при офанзивите си, като тази тактичност се отплати и международната №3 съумя да възвърне равенството. Рибакина обаче прекъсна серията на съперничката си и още веднъж проби, като след това затвърди брейка и надви с 6-4.

Бадоса пропусна три брейкпойнта във втория гейм на заключителния сет, само че все пак продължи да псотавя международната №19 напрегнат и поведе с 4-1. Двубоят изглеждаше решен, само че грешките на испанката зачестиха, а съмненията ѝ на първи сервис дадоха опция да Рибакина да играе по-офанзивно, което оказа помощ на казахстанката да изравни.

В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Бадоса реализира няколко мини-пробива и стигна до четири следващи мачбола. Рибакина избави първите два, само че третият опит се оказа благополучен за испанката и тя победи с 6-2, 4-6, 7-6(4) след два часа и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР