Porsche Taycan се превърна в повод за доста интересна и

...
Porsche Taycan се превърна в повод за доста интересна и
Коментари Харесай

Porsche предизвика Tesla

Porsche Taycan се трансформира в мотив за много забавна и динамична конкуренция сред немския производител на супер коли и Tesla на Илон Мъск.
 Илон Мъск, Tesla Model S, Porsche Taycan и кой е по-бързият четириврат EV модел
Интригата продължава - по-бърза ли е Tesla Model S от Porsche Taycan Turbo

В състезание за най-бързия EV на пазара

Електрическият Taycan несъмнено е необикновен автомобил и съгласно мнозина засенчва Model S на Tesla в редица връзки.

Основното преимущество на Model S за почитателите на бързи електрически коли е разликата в цените - до момента в който по-евтиният Taycan Turbo коства 150 000 $, базовият Model S печели мнозина с по-достъпна цена от 80 000 $.

Тази седмица обаче Porsche понижи тази разлика, като показа по-евтин вид на електрическия си автомобил на име Taycan 4S, който влиза в директна конкуренция с Model S Perfomance, който коства съвсем 100 000 $.
 Снимка 447515

Моделът на Porche е разполагаем в два разновидността - по-евтиният е на цена от 103 800 $ и разполага с 429 коня, а по-скъпият коства 110 380 и идва с 563 коня.

И двата модела са много по-слаби от Taycan Turbo S, който разполага с мощ от 616 коня, само че пък са изцяло съпоставими с Tesla Model S Performance.
 Снимка 447516

Model S е с оптималната скорост от 250 км/ч и ускоряване от 0 до 100 км/ч за 3.7 секунди. Taycan 4S e със същите индикатори, като ускорението му изостава зад това на Model S със единствено 0.1 секунда.
 Снимка 447517

Засега обаче не е ясно дали Model S ще може да предложи по-дълъг преход с едно зареждане на батерията, защото от Porsche oще не са оповестили тази информация във връзка с новия Taycan.
 Илон Мъск, Porsche Taycan и за какво милиардерът се заяде с него
Защо Илон Мъск се заяде с Porsche и новия Taycan

Какво значи думичката “Turbo ”
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР