Porsche се извинява за дигиталното премахване на статуята на Исус

...
Porsche се извинява за дигиталното премахване на статуята на Исус
Коментари Харесай

Това не е библейско. Порше „изчезва“, а после „възкресява“ статуя на Исус във видео

Porsche се извинява за цифровото унищожаване на статуята на Исус от рекламата на 911 и я връща назад. Porsche изрази страдание за изключването на религиозния монумент – статуята „ Кристо Рей “ в Португалия – от видеоклипа, признавайки грешката.

Носталгична видео реклама на Porsche 911 S/T, отдадена на 60-годишнината на емблематичния състезателен автомобил, провокира дискусия в обществените медии, когато един консуматор видя, че статуята на Исус Христос, която гледа към град Лисабон, Португалия, е цифрово отстранена от фона в избрана сцена.

В отговор на отзвука Porsche неотложно сервира извинения и качи още веднъж видеото със статуята, възобновена на първичното си място.

Рекламният клип с дълготрайност 2 минути и 30 секунди демонстрира разнообразни генерации на 911, които карат измежду конюнктура, съответстваща на съответните столетия, като акцентира напредъка на табелата с течение на времето. Забележително е, че сегментът от 0:44 до 0:45 часа улавя река Тежу, която грациозно свързва португалските градове Лисабон и Алмада.

Внимателните наблюдаващи обаче видяха, че на фона липсва нещо видимо. Смущаващото е, че в процеса на редактиране е отстранена 92-метровата скулптура „ Santuário de Cristo Rei “ от нейната величествена позиция на 269-метровия фундамент, което провокира въпроси по отношение на аргументите за този пропуск.

Потребителят на Twitter Alex B видя пропуща и се оплака в обществена обява, която събра над 5,8 милиона гледания. Постът му от петък накара Porsche да качи още веднъж нова версия на рекламата в неделя, като този път статуята на Исус беше на назад във времето.

Според отчет на Fox Business Porsche разгласява изказване, в което показва разкайване за случая и признава, че смяната на видеото, довела до изключването на религиозния монумент, е била неточност.

Изявлението гласи: „ В предварителния монтаж на кино лентата, създаден в Европа, статуята на Кристо Рей е била несъзнателно пропусната. Искрено се извиняваме и признаваме терзанието, което това е предизвикало. Въпросното видео е отстранено. “

Ето и видеото, в което в последна сметка статуята на Исус е възкресена.

Мултинационалните компании, в това число производителите на коли, постоянно поддържат внимателна позиция във връзка с религиозните знаци и препратки, стремейки се да бъдат признати от по-широка целева публика. 

Макар че този метод е понятен, в тази ситуация на Porsche по-добрата опция можеше да бъде тази съответна сцена да бъде изключена напълно от монтажа, вместо да се пробва да изтрие от погледа набожен монумент.

Преди време от Лидл махнаха кръстовете от храмовете на остров Санторини по опаковки от „ Гръцката седмица “ от терзание да не разбунят духовете на хора с друго изповедание. Както споделят старите хора: “Всеки бранд самичък си преценява. ”

Според информация от Уикипедия „ Santuário de Cristo Rei “, католически монумент, изобразяващ Христос с разперени ръце, е издигнат през 1959 година Той се издига като надзирателска фигура над Лисабон, ситуиран в прилежащия град Алмада.

Монументът е повдигнат като израз на благодарността на Португалия, че е била пощадена от „ непосредствените разрушителни последствия “ на Втората международна война.

Гафовете от всякакво естество не са рядко събитие

Дилър на Volkswagen се извини, откакто на стикерите за промяна на масло се появи расова обидa. Единадесет клиенти се оказаха с нецензурно обръщение върху стикера за промяна на масло, което съгласно известията е било сложено от малолетно дете от почистващия екип. 

Дилър на Фолксваген в Роли е в развой на преодоляване на вредите, откакто клиенти на сервизния център откриха расова засегнатост в един от готовите си коли. Обидният език е бил отпечатан върху стикери за промяна на масло и оставен след сервизното обслужване. Оттогава дилърът е уволнил целия почистващ екип, който упреква за посланието.

Дилърът, Leith Volkswagen, декларира, че никой от вътрешните му чиновници не е виновен за стикерите за промяна на маслото, на които е била отпечатана думата „ N “ директно след известието „ Благодарим ви за бизнеса! “.

Един от 11-те наранени клиенти е Конрад Алстън, който е закупил два автомобила от дилъра и е разговарял с локалния новинарски канал WRAL. „ Това те разстройва… разгневява те… Просто да видиш нещо такова, когато харчиш пари на бизнес място, е някакъв парадокс за деня…

„ Мисля, че някой трябваше да ревизира това и да го види, преди да се е случило – да го види, преди някой клиент да бъде третиран по този метод в този ден “, сподели Алстън. От своя страна дилърството сервира извинения във Фейсбук.

„ В събота, 25 февруари, Лейт Фолксваген научи, че на стикерите Next Service Due, сложени в колите на клиентите през този ден, е отпечатано обидно расово послание… Веднага започнахме следствие и установихме, че наш почистващ екип на подизпълнител е имал достъп до оборудването ни след края на работното време в петък вечерта и е основал обидното обръщение. “

„ В рамките на 48 часа след възникването на този случай се свързахме с всички 11 наранени клиенти, с цел да се простим, прекратихме активността на почистващата компания от трета страна, публикувахме обществено опрощение на нашата страница във Фейсбук и предприехме вътрешни ограничения, с цел да подсигуряваме, че това не може да се повтори. Дълбоко съжаляваме, че този случай се случи. “

Търговското посланичество твърди, че за известието е отговорно малолетно дете. Детето явно е придружавало аставник от екипа за разчистване през нощта.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР