Porsche публикува първите официални дизайн скици на първия си сериен електрически автомобил

...
Porsche публикува първите официални дизайн
скици на първия си сериен електрически
автомобил
Коментари Харесай

Porsche разкри дизайна на електрокара си Taycan

Porsche разгласява първите публични дизайн скици на първия си сериен електрически автомобил – Taycan, чиято мощ е цели 600 к.с. Дизайнът на колата е създаден в стила на концепта Porsche Mission E Cross Turismo, представен през март предходната година на автосалона в Женева. Запазвайки общите черти на шоукара, серийната кола има преработен аеродинамичен кит, нови предни фарове и общоприети задни порти, вместо отварящите се против движението “самоубийствени ” на концепта.

Салонът на спорткара е завършен в стилистиката на концепта, като са използвани неговите изцяло цифрово приборно табло, инсталираният в предния панел широкоформатен централен сензорен дисплей и обособеният сензорен екран за управление на автоматизирания климатик, триспицовия състезателен волан, големият бутон Start/Stop вляво от него и централният циферблат на приборното табло, традиционно употребен в моделите на Porsche с опционалния пакет Sport Chrono.

Вече е известно, че електрическото Porsche Taycan ще се предлага в два разновидността на купето и с три равнища комплектации – базово, приблизително 4S и оптималното Turbo. В последния топ вид, в действителност няма турбо, а два електродвигателя, с обща мощност над 600 к.с. От мяста до 100 км/ч пълноприводният Taycan ще се форсира за по-малко от 3.5 секунди. Пробегът с едно зареждане е над 500 км по цикъла NEDC, а за само 4 минути акумулаторът ще може да получи еленергия за още 100 км път.

Заявките за Porsche Taycan се одобряват от началото на март тази година, макар че серийното произвеждане ще тръгне едва през септември. Очакваното стартово ниво на цената е от 90 000 евро в базовия вариант и от 130 000 във версията Turbo. Официалната премиера на първия електрокар на Porsche ще се състои през септември тази година на автосалона във Франкфурт.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР