Porsche преработи съществено третото поколение Cayenne. Сериозни промени са направени

...
Porsche преработи съществено третото поколение Cayenne. Сериозни промени са направени
Коментари Харесай

Повече мощ и лукс

Porsche преработи значително третото потомство Cayenne. Сериозни промени са направени в задвижването, шасито, дизайна и оборудването. Подобренията засягат освен динамичността, само че и първокласния ежедневен комфорт на най-спортния автомобил в сегмента, заяви " Труд бг ".

Външният тип на Cayenne е още по-изразителен. Моделът получава нова предница с по-извити калници, нов челен похлупак и фарове с софтуерно лъчение. Отзад впечатляват триизмерни задни светлини, изчистени долни повърхности и нова задна ризница. Цветовата гама е обогатена, както и гамата 20, 21 и 22-инчови джанти.



Стандартното съоръжение включва матрични LED фарове. Нова опционална характерност са матричните LED фарове с висока резолюция. С два HD модула и над 32 000 пиксела за всеки фар новаторската технология разпознава другите участници в придвижването и блокира лъча на дългите светлини с акуратност до пиксел, с цел да не ги заслепява. Яркостта на модулите може да се контролира в над 1000 стъпки според от обстановката.

Porsche вкарва система за качеството на въздуха. Автомобилът употребява предварителни навигационни данни, с цел да регистрира приближаващи тунели и да задейства автоматизирано рециркулация на въздуха. Опционално датчик управлява равнището на фини прахови частици. Освен това йонизаторът отстранява доста микроби и замърсители във въздуха, което е изключително потребно за страдащите от алергии.

Широка гама от нови и усъвършенствани системи оказват помощ на лидера. Те включват деен ограничител на скоростта и помощник при отклонение, помощник за завиване и усъвършенствана система Porsche InnoDrive като част от адаптивния темпомат. Така новият Cayenne е още по-добър в подпомагането на лидера при рискови обстановки, както и в тапи по автомагистрали и основни пътища.

В Европа моделът излиза с три задвижвания. В новия Cayenne S работи усъвършенстван 4-литров битурбо мотор V8, който заменя предходния мотор V6. С оптималната мощ от 349 кW (474 к.с.) и въртящ миг от 600 Нм (с 25 kW (34 к.с.) и 50 Нм повече от предшественика) той форсира до 100 км/ч за 4,7 секунди. Максималната скорост е 273 км/ч. Входното равнище в света на Cayenne е с усъвършенстван 3-литров турбо мотор V6, който в този момент генерира 260 kW (353 к.с.) и 500 Нм, което е с 10 kW (13 к.с.) и 50 Нм повече отпреди.

Шестцилиндровият мотор стои и в основата на задвижването на Cayenne E-Hybrid. В комбиниране с новия електрически мотор, усъвършенстван с 30 kW до 130 kW (176 к.с.), комбинираната мощ нараства до 346 kW (470 к.с.). Високоволтовата батерия с потенциал, повишен от 17,9 kWh на 25,9 kWh, към този момент разрешава пробег в напълно електрически режим до 90 км. Ново бордово зарядно устройство с мощ 11 kW редуцира времето за зареждане при подобаващ източник на сила до по-малко от два часа и половина макар нараствания потенциал на батерията. По време на пътешестване усъвършенстваните е-хибридни режими на шофиране покачват успеваемостта на автомобила.

Дисплей и за пасажера начело



Porsche оборудва Cayenne фабрично с окачване със стоманени пружини, в това число система за интензивно ръководство на окачването. Нови амортисьори с 2-клапанна технология и делене на етапите на подскачане и компресия разрешават усъвършенствана успеваемост при всички обстановки на шофиране. Забележимо са усъвършенствани комфортът при ниски скорости, ръководството при динамично завиване и поддържането при наклоняване на каросерията. Изживяването зад кормилото може да бъде в допълнение усъвършенствано с новото адаптивно въздушно окачване с 2-камерна, 2-клапанна технология, което обезпечава и още по-рязко разграничаване сред режимите на шофиране Normal, Sport и Sport Plus.

Интериорът е съществено освежен, а селекторът на автоматизираната трансмисия към този момент е на таблото. Инструменталният клъстър е с цифров 12,6-инчов закривен и свободно изравен дизайн. Предлага се и head-up екран. Централният екран е 12,3-инчов. За първи път е разполагаем и 10,9-инчов екран от страната на пасажера. Специално фолио подсигурява, че лидерът не може да види този екран.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР