Porsche похарчи милиони за даунсайзинг на своите двигатели, но новите

Porsche похарчи милиони за даунсайзинг на своите двигатели, но новите ...

Ъпсайзинг за Porsche 911 през 2026-а.


Porsche похарчи милиони за даунсайзинг на своите двигатели, но новите регулации, планирани да влязат в сила в цяла Европа през 2026-а, ще принудят автоконцерна отново да увеличи работния им обем. Един от топ инженерите на компанията прогнозира, че следващата гама от агрегати на 911 ще бъде с по-голям обем от сегашната. Това предаде Autoblog.

"През 2026-а ще дойде следващата вълна от регулации Euro 7. Това ще бъдат най-строгите правила в световен мащаб по отношение на емисиите, вземайки под особено внимание разликите в стойностите при реално шофиране и тестване", обясни в интервю за Wheels Франк-Щефен Вализер, директорът на линията за спортни автомобили на Porsche.

Тези регулации, приети за принуждаване на производителите да преминат към електромотори, ще поставят ограничение на относителната мощност на литър работен обем, което означава, че мощността на двигателя ще зависи пряко от неговия работен обем. През последните десет години автоконцерните отделиха значително време, пари и енергия, за да преследват точно обратното - голяма мощност от малък агрегат. Именно заради това базовият 911 е оборудван с 3.0-литров шестцилиндров боксер с две турбини.

Източник: fakti.bg