Porsche похарчи милиони за даунсайзинг на своите двигатели, но новите

...
Porsche похарчи милиони за даунсайзинг на своите двигатели, но новите
Коментари Харесай

Ъпсайзинг за Porsche 911 през 2026-а

Porsche похарчи милиони за даунсайзинг на своите мотори, само че новите регулации, планувани да влязат в действие в цяла Европа през 2026-а, ще принудят автоконцерна още веднъж да усили работния им размер. Един от топ инженерите на компанията предвижда, че идната гама от елементи на 911 ще бъде с по-голям размер от сегашната. Това съобщи Autoblog.

" През 2026-а ще пристигна идната вълна от регулации Euro 7. Това ще бъдат най-строгите правила в международен мащаб във връзка с излъчванията, вземайки под изключително внимание разликите в стойностите при действително шофиране и тестване ", изясни в изявление за Wheels Франк-Щефен Вализер, шефът на линията за спортни коли на Porsche.

Тези регулации, признати за принуждаване на производителите да преминат към електромотори, ще слагат ограничаване на относителната мощ на литър работен размер, което значи, че мощността на мотора ще зависи директно от неговия работен размер. През последните 10 години автоконцерните отделиха доста време, пари и сила, с цел да преследват тъкмо противоположното - огромна мощ от дребен елемент. Именно поради това базовият 911 е оборудван с 3.0-литров шестцилиндров боксер с две турбини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР