Porsche планираше да удължи жизнения цикъл на настоящия Macan с

...
Porsche планираше да удължи жизнения цикъл на настоящия Macan с
Коментари Харесай

Най-продаваното Porsche спира да се предлага в Европа през 2024-та

Porsche планираше да удължи виталния цикъл на сегашния Macan с ДВГ, като го предлага дружно с идния Macan EV още няколко години. За страдание, това няма да е допустимо в Европейския съюз, защото съгласно известията компанията е принудена да приключи производството на SUV модела с ДВГ през 2024 година заради новите разпореждания за киберсигурност.

Първото потомство на Porsche Macan беше показано още през 2014 година и макар че получи два поредни фейслифта през 2019 година и 2021 година, то няма да дава отговор на строгите правила за киберсигурност на Европейския съюз, които ще влязат в действие на 1 юли 2024 година Десетгодишният първокласен стилен SUV, който и тази година продължава да бъде най-продаваното Porsche на Стария континент, е създаден доста преди очертаването на тези условия, което прави адаптирането му финансово нецелесъобразно за автомобилния производител.

Говорител на Porsche удостовери новината пред Automobilwoche, като съобщи, че продажбите на Macan в Европейски Съюз ще бъдат прекратени напролет на 2024 година Говорителят изясни, че актуализациите, нужни за SUV-а, с цел да дава отговор на новите правила, са били счетени за прекомерно комплицирани и скъпи.

" Прилагането на директивата изисква освен механически корекции, като да вземем за пример в контролните блокове, само че също по този начин трансформира радикално процесите във етапа на създаване ", сподели представителят на Porsche. " Например, в бъдеще ще би трябвало да се създават и сертифицират системи за ръководство на киберсигурността. "

Целта на новите правила за киберсигурност на Европейския съюз е да се защитят електронните архитектури на колите от евентуални хакерски офанзиви. Други модели на VW Group, които бяха наранени от смяната, са VW e-Up, Audi TT и Audi R8, които към този момент са изключени от съответните гами, както и VW Transporter T6.1, който скоро ще бъде сменен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР