Porsche не са особено щедри, когато публикуват снимки, видео или

...
Porsche не са особено щедри, когато публикуват снимки, видео или
Коментари Харесай

Марк Уебър разказва какво е да караш Porsche Mission E

Porsche не са изключително великодушни, когато разгласяват фотоси, видео или каквато и да е информация за Mission E – първия електрически четириместен автомобил на конструктора. Дори след първичното показване на концепта през 2015 година по време на Автосалон Франкфурт трябваше да изчакаме две години за първите шпионски фотоси от действителните проби на автомобила.

Изглежда, че немската автомобилна компания напредва много с развиването на електрическата кола, откакто преди дни разгласява публично видео от тест на Mission E на своята тестовата писта във Вайсах. Чест да седне на шофьорското място получи посланика на марката – първенецът в сериите по устойчивост Марк Уебър.


С изключение на звука, Mission E припомня на типично Porsche с 600 кс, само че малко по-тежко. Уебър остана много впечатлен от теста и съобщи, че този автомобил може да промени открития ред в автомобилните среди. Mission E припомня извънредно доста на Уебър на хибридното 919 – автомобилът, който той караше в международните серии по устойчивост на ФИА. От кокпита пък, някогашният Ф1 водач се сеща за 918 Spyder поради сходния образ.

От Porsche споделиха и елементи по автомобила – ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 3.5 секунди, а едно цялостно зареждане на колата ще устоя 500 километра. Официалният дебют на Porsche Mission E ще бъде следващата година, а до тогава не е изключено предоставената информация от техническа позиция да се промени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР