Porsche не е от компаниите, които лесно ще предадат двигателя

...
Porsche не е от компаниите, които лесно ще предадат двигателя
Коментари Харесай

Porsche запазва бензиновия V8 и след 2030 г.

Porsche не е от фирмите, които елементарно ще предадат мотора с вътрешно горене. Легендарният немски производител разгласи, че 4-литровият V8 на компанията (използван сега в Cayenne и Panamera) към този момент извършва условията Евро 7, които ще бъдат въведени след шест години.

При това инженерите от Щутгарт създават технологии, с които 8-цилиндровият мотор да се създава без нужда от хибридна помощ. Със сигурност това значи, че моторът ще е по-тих и ще отделя по-малко нездравословни излъчвания, само че Porsche ще успее да го резервира жив и след 2030 година Дотогава обаче компанията ще е електрифицирала 80% от гамата си – бензинови ще останат единствено 911 и Panamera, т.е. осмакът ще живее единствено в Pana. Всички останали модели ще са електрически – Macan, 718, Cayenne и естествено Taycan, който в никакъв случай не е имал бензинов вид.

Porsche има и проект Б – компанията влага съществено в синтетични горива, с които се надява да реши казуса със замърсяването от бензинови мотори след 2035 година, когато нездравословните излъчвания в Европейски Съюз ще би трябвало да са нулеви за всички нови коли.

Източник: dizzyriders
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР