Porsche много добре знаят, че техният електромобил Mission E ще

...
Porsche много добре знаят, че техният електромобил Mission E ще
Коментари Харесай

Porsche Mission E се стреми да победи Tesla



Porsche доста добре знаят, че техният електрически автомобил Mission E ще бъде сравняван с колите на Tesla. Ето за какво немците са решени да излязат спечелили в тази борба. Шефът на EV подразделението на компанията Щефан Векбах е заречен, че Mission E ще има показване и индикатори, които Tesla (и останалите електромобили) няма да може да повтори. Tesla Moldel S да вземем за пример може да извърши упражнението 0-100 км/ч за рекодното си време единствено два пъти в границите на къс период от време. Електромобилът на Мъск също не може да се движи с оптималната си скорост за продължителни интервали, твърди Векбах.

Mission E ще има много от технологиите, заложени и изпитани в колите тесла - да вземем за пример бързото зареждане - 20 минути дават 250 благи пробег. Колата на немците ще е и много практична, с помощта на скулптираните акумулатори, които няма да изискват компромис в мястото на задните седалки.

Аргументите на Векбах са частично истина - Tesla в действителност имаха ограничител, който предпазваше батериите от прекалено изхабяване при по-екстремно шофиране, само че компанията го отстрани преди няколко месеца. Що се отнася до оптималната скорост, Porsche са изцяло прави - изисква се доста изпитание в охлаждането, с цел да може да се движи електрически автомобил с оптималната си скорост за нескончаем интервал от време. Такова изстудяване в актуалните модели на Tesla няма (новият Roadster може да промени това).

Немската компания е извънредно сериозна в проектите си за електрическо бъдеще. За това приказва фактът, че Porsche екипира всички 189 дилъра в Съединени американски щати с 800-волтови зарядни станции и сега работи с други организации, с цел да даде даже повече места за зареждане.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР