Porsche и Audi имат история при споделянето на автомобилни компоненти

...
Porsche и Audi имат история при споделянето на автомобилни компоненти
Коментари Харесай

Porsche и Audi ще ползват обща платформа за електромобили



Porsche и Audi имат история при шерването на автомобилни съставни елементи - Cayenne и Macan употребяват на процедура едно и също шаси като Audi Q5 и Q7. Всичко това ще се трансферира и в електрическата епоха, която се задава с бързи темпове. В изявление за Stuttgarter Zeitung, Оливър Блум от Porsche и Рупърт Стадлър от Audi са споделили, че двете марки, благосъстоятелност на VW Group ще разработят взаимно нова платформа за електрически автомобили. Тя ще се употребява в моделите на двете марки от 2021-а година насетне.

Audi чака два седана и две SUV транспортни средства, до момента в който Porsche ще пусне правоприемник на Macan, създаден в същата фабрика. Кои модели ще бъдат електрифицирани зависи от условията към CO2 излъчванията, споделя Блум. Разбира се, главната прична за тези споделени запаси, е една - пари. На всяка от марките ще коства с 30% повече да създаде лична платформа за електрически автомобили. Според Стадлър сумата е от порядъка на милиарди евро.

Всичко това е индикация за сериозния фокус на огромните автомобилни производители към електрическото бъдеще. Технологията е доста по-ефективна от моторите с вътрешно горене и нездравословните излъчвания са на процедура нула. Ако не броим батериите, несъмнено, които остават тежкият камък, вързан за врата на електрическите автомобили. Очакваме развиване в тази сфера през идващите няколко години.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР