Поройният дъжд бе придружен с гръмотевична буря и с пориви

...
Поройният дъжд бе придружен с гръмотевична буря и с пориви
Коментари Харесай

Директно: Бедствие В Няколко Български Града, Но В Слънчев Бряг Е Същински Апокалипсис!

Поройният дъжд бе съпроводен с гръмотевична стихия и с пориви напразно до 65 км/час.

Движението на транспортни средства и на градския превоз в Русе беше затруднено за несъмнено време в някои сектори на улици и булеварди в града, които постоянно се наводняват при по-силен дъжд. Образуваха се и опашки от коли.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е имало няколко сигнала за паднали клони и дървета, както и за дирек, които са били отстранени.

Заместник-областният шеф на Русе Валентин Колев изясни, че ситуацията в района е естествена. Проблеми е имало в община Две могили - по третокласния път сред селата Пепелина и Широково, където се е свлякла тиня. Участъкът към този момент е измит. Подобно е ситуацията и по пътя сред Пиперково и Джулюница в община Ценово. Там техника почиства проблематичния сектор.

В " Слънчев бряг " и Несебър са наводнени улици, офиси и подземни пространства. Има паднало дърво.

Проливният дъжд довечера наводни къщи в село Горско Ново село в община Златарица, заяви БНР. Прелива микроязовирът с село Росно, няма заплаха за обитаемото място, увери кметът на Златарица Пенчо Чанев.

Пожарникари и доброволното формирование към община Златарица оказват помощ на хората от Горско Ново село да отводня приземните етажи и избените пространства. Подадени са сигнали за пет залети къщи, няма потърпевши хора. Нанесени са съществени вреди на уличната мрежа, уточни кметът на община Златарица Пенчо Чанев. Той увери, че преливащият дребен общински язовир в Росно няма заплаха да залее селото.

Контролирано се изпуска язовир " Чешме дере " в село Камен в община Стражица. Водоемът е общински, предан е чартърен, а наемателят не е извършил предписанието да ремонтира изпускателя.

Проливният дъжд на няколко пъти довечера наводни улиците във Велико Търново и затрудни трафика. Канализационните шахти не могат да поемат водата. Няма сигнали в Противопожарната работа за залети парцели и потърпевши хора.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР