Поройните дъждове в югозападната китайска провинция Юнан през последните няколко

...
Поройните дъждове в югозападната китайска провинция Юнан през последните няколко
Коментари Харесай

Двама души загинаха, а над 6000 пострадаха при порои в Китай

Поройните дъждове в югозападната китайска провинция Юнан през последните няколко дни лишиха живота на двама души, а към 6500 са потърпевши от стихията. Това заяви осведомителният портал " Чжунго синвънван ", представен от ТАСС. Медията се базира на управляващите. По нейна информация най-силно потърпевши са град Чжаотун и редица прилежащи региони.

Поройните дъждове са нанесли вреди на селскостопански култури на повърхност от към 600 хектара, разрушили са към 10 км пътища и са провокирали към 100 свлачища в разнообразни региони. Преките стопански вреди се правят оценка от управляващите на съвсем 8 милиона юана (около 1,2 млн. долара). В зоните на бедствията не престават да работят спасители, помагащи да бъдат изведени локалните поданици от най-пострадалите региони.

За първото тримесечие на годината по данни на министерството на гражданската администрация на Китай стихийни бедствия са лишили живота на 53 души, а двама се водят безследно изчезнали. За този интервал управляващите се е налагало да изтеглят към 54 000 поданици. Общият брой на потърпевшите от разнообразни стихии е над 12 млн. души. Преките стопански вреди съгласно министерството се пресмятат на 19,6 милиарда юана (около 3,1 милиарда долара).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР