Поройните дъждове и бурният вятър, които връхлетяха Гърция в понеделник,

...
Поройните дъждове и бурният вятър, които връхлетяха Гърция в понеделник,
Коментари Харесай

Наводнения в Северозападна Гърция

Поройните дъждове и бурният вятър, които връхлетяха Гърция в понеделник, предизвикаха наводнения, рухване на скали и други вреди в доста региони в северозападната част на страната, поставяйки завършек на интервала на безоблачно небе и нетипични за сезона високи температури, оповестява в. "Катимерини ".

Агенцията за гражданска отбрана изпрати през днешния ден сутринта профилирана техника в градовете Янина и Арта, с цел да се разчистят реки и пътища от скали и парчета. Пожарната работа бе извикана в село Прамата в района Цумерка, с цел да отпуши дренажна тръба, предизвикала наводняване.

В село Теодориана в покрайнините на Арта десетки къщи понесоха вреди от мини торнадо със скорост напразно 93,3 км/ч, което отнесе покриви и комини. Метеорологичната работа заяви, че в това обитаемо място са паднали 103 мм превалявания, добавя Българска телеграфна агенция.

Бурното време се придвижва към южната и източната част на страната, носейки значителни превалявания, гръмотевици и мощен вятър в по-голямата част от региона на Йонийско море, Пелопонес и континентална Гърция, в това число Атина и Солун. След това неприятното време ще обхване и островите в Егейско море. Температурите ще паднат внезапно след топлия уикенд, през който стотици гърци отидоха на плаж, написа "Катимерини ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР