Пороят вчера следобед нанесе щети и върху уличната мрежа. Най-сериозно

...
Пороят вчера следобед нанесе щети и върху уличната мрежа. Най-сериозно
Коментари Харесай

Строителни отпадъци в канала съсипали ”Черни връх”

Пороят през вчерашния ден следобяд нанесе вреди и върху уличната мрежа. Най-сериозно е пропукването на една от главните градски артерии – бул. „ Черни връх”.

Днес кметът Йорданка Фандъкова пристигна на ревизия в сектора, който "заприлича на нещо приблизително сред офроуд трасе и водоем ", означи bTV.

Причината оказа се е задръстване на канала и шахтата, която не е съумяла да поеме отводняването.

Вследствие на изобилните превалявания шахтата на кръстовището на бул. „ Черни връх “ и ул. „ Филип Кутев е била запушена с наноси и едрогабаритни боклуци, сподели кметът Фандъкова.

„ Метрополитен”, които са реализатор, поеха ангажимент да отстранят дефектите за своя сметка, тъй като обектът е в гаранционния период, добави тя.

Очаква се до края на деня незабавният ремонт да приключи.

Междувременно се работи по втората част от водния план, който би трябвало да понижи проблемите с канализацията в региона.

Кметът разясни, че при възобновяване на асфалта на бул. „ Черни връх “, настилката ще се укрепва в допълнение.

Над 60 са сигналите поради дъждовете, 40 от тях са обработвани до през вчерашния ден вечерта - работата на екипите в „ Драгалевци “ продължава, сподели кметът. Все още работят екипите на Аварийно-спасителното звено, на Столичния инспекторат и на пожарната.

Фандъкова разяснява, че за доста малко време е паднал сериозен дъжд, който е свлякъл цели земни маси и наноси. Тя моли когато се изхвърлят боклуци, да се изхвърлят на избраните места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР