Порой остави без дом директора на училището в пловдивското село

...
Порой остави без дом директора на училището в пловдивското село
Коментари Харесай

Учителка остана без дом, след като къщата ѝ рухна при порой в Пловдивско

Порой остави без дом шефа на учебното заведение в пловдивското село Дълго поле, съобщи. Къщата на дамата се срутва пред очите ѝ, а тя остава на улицата. Трогнати от ориста ѝ, нейни сътрудници от цялата страна провеждат акция в обществените мрежи, с цел да ѝ оказват помощ.

В деня на изборите - 11 юли, когато България гласоподава за парламент, ненадейно животът на Стойна Делчева се прекатурва вечно. Рано сутринта пред очите ѝ рухва фамилната къща, която е градила цялостен живот и в която е отгледала двете си дъщери.

" Чух някакво необичайно пукане, пращане като от греди, от кирпич. Не можах да дефинира какво е. Около минута-две се чуваше. Тогава две от стените се свлякоха ", описа дамата.

Причината за рухването съгласно строителните специалисти са високите подпочвени води и проливните дъждове, които подкопали основите на кирпичената къща. Сградата, състояща се от три стаи и под земята килер, била издигната преди 70 години.

До преди два дни дамата обитавала пристройката в двора. Пригодила две от стаите за живеене. В тях прибрала оживялата мебелировка. Подпряла с железни греди тавана, с цел да не рухне, само че се оказало, че стените ще се срутят всеки миг, тъй като са пропити с влага.

" Водата навлезе у дома. Миризмата не е приятна. Има риск да се срутят и двете стени и за това е много рисково за живеене ", показа още дамата.

Стойна губи брачна половинка си преди 6 месеца и в този момент ѝ се постанова да се оправя сама. Неочаквано се сблъсква и с различен проблем - макар, че от 17 години не е пропущала да застрахова парцела си, компанията отхвърля да изплати обезщетение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР