Поровете са очарователни и игриви животни, които са прекрасни домашни

...
Поровете са очарователни и игриви животни, които са прекрасни домашни
Коментари Харесай

С какви животни може да живее декоративното порче?

Поровете са очарователни и игриви животни, които са прелестни домашни любимци. Докато те процъфтяват в компанията на себеподобните си, може да се чудите за опцията да отглеждате декоративното порче с други животни. Важно е да изберете съвместими компаньони, с цел да гарантирате благополучието и щастието на всички участващи домашни любимци.

В тази публикация ще разгледаме някои животни, подобаващи за общуване с декоративно порче.

Декоративното порче може да живее с различен пор

Поровете са извънредно обществени същества и съществуването на различен пор като сателит може да бъде отличен избор. Те ще вземат участие в игриви лудории, ще се грижат взаимно и ще обезпечават обществено взаимоотношение, което е жизненоважно за психологичното им здраве.

Декоративните порчета се схващат с котки и кучета

Котките и кучетата от време на време могат да се схващат с декоративни порчета, само че това значително зависи от самостоятелните характери на животните и ранното им излагане едно на друго. Ако бъдат въведени вярно и следени от близко, някои порове и избрани породи котки или кучета може да споделят едно витално пространство. Важно е обаче да запомните, че котките и кучетата са хищници, тъй че надзорът е от значително значение за попречване на нападателно държание.

 Декоративно порче и котка

Отглеждане на декоративно порче със зайци

Поровете и зайците могат евентуално да съществуват взаимно, само че това сдвояване изисква деликатно обсъждане. И двете животни се нуждаят от лични пространства, в които да се отдръпват, и вярното запознаване е жизненоважно, с цел да се подсигурява, че не се възприемат като опасност. Поровете имат мощен ловджийски инстинкт, тъй че динамичността сред тези две животни може да бъде комплицирана.

Малки птици и декоративни порчета у дома

Някои притежатели на декоративни порчета сполучливо са показали дребни птици, като вълнисти папагали или канарчета, на своите порове. Това обаче изисква непрекъснат контрол и сигурна клетка за птиците. По природа поровете имат натурален грабителски инстинкт и могат да съставляват заплаха за птиците, в случай че бъдат оставени без контрол.

Отглеждане на морски свинчета и декоративно порче в един дом

Въпреки че морските свинчета и декоративните порчета дружно може да наподобяват като странна двойка, някои хора са съумели да ги държат дружно. Ключът е да се обезпечат обособени заграждения и да се подсигурява, че порът няма достъп до виталното пространство на морското свинче.

 Декоративно порче и други животни

Декоративно порче и други мъници

Обикновено не се предлага поровете да живеят с по-малки гризачи като хамстери, песчанки или мишки. Поровете имат мощен блян към плячка и наличието на тези по-малки животни може да докара до стрес или щета.

Когато обмисляте да отглеждате дребен пор с други животни, от решаващо значение е да дадете приоритет на сигурността и благосъстоянието. Винаги започвайте с последователно и следено въвеждане и наблюдавайте деликатно взаимоотношенията сред животните.

Докато някои порове може да се схващат с разнообразни типове, значимо е да запомните, че всяко животно има неповторими характерности и желания. Преди да вземете каквото и да е решение, рационално е да се консултирате с специалисти или ветеринарни лекари, които могат да дадат насоки по отношение на подобаващите скотски компаньони за вашия дребен пор.

Вижте също:

- Храни за домашно порче;

- Болести при порчетата;

- Как да дресираме порче;

- Факти за порчетата;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР