Пороен дъжд в пловдивското село Белозем наводни част от улиците.

...
Пороен дъжд в пловдивското село Белозем наводни част от улиците.
Коментари Харесай

Порой наводни Белозем

Пороен дъжд в пловдивското село Белозем наводни част от улиците. Ситуацията се усложни поради прекъсването на електричеството. Иначе макар прогнозите за поройни дъждове и оповестените всеобщо оранжеви и жълти кодове за предизвестие от рискови води, упованията на синоптиците не се оправдаха. Валежите бяха умерени и на малко места сътвориха проблеми.

Белозем, Раковски

Близо два часа продължи поройният дъжд в Белозем. Наводнени бяха част от улиците в по-ниската част на селото, само че потърпевши къщи нямаше. Само два от дворовете останаха под вода.
Янка Минкова: Пътят беше целият река, не можеше от на никое място да се премине. Съответно и тук течеше река, която заля двора, наводни долния етаж, и то не за първи път.
Критична точка се оказа огромният отводнителен канал, преминаващ през селото, където се заустват и дъждовните води. Веднага, щом дъждът намалял, благодарение на екскаватор там са били изчистени от наносите близо 20 метра, което разрешило на водата да се оттече.
Георги Минев: Излизам на улицата - до коляното вода. Пред портите на хората имаше чували с пясък. Един час не може да се оттече. Димитър Гроздев: Вали ли тук нашата улица става река. И водата мъчно се оттича към реката. Просто няма канал за оттичане на толкоз доста вода. Водата от другите улици се събира на нашата и от тук върви.
Заради мощния дъжд токът в селото спрял за час. До късния следобяд обаче всеобщо клетките на мобилните оператори не работеха. В региона на Белозем няма язовири, които да доближават сериозни равнища на водите. В Пловдив пък при всеки по-силен дъжд се наводнява подлезът на Голямоконарско шосе. Зрители ни изпратиха фотоси от залятото оборудване през днешния ден по обед.
 Сняг валя на Мусала Сняг валя на Мусала
Летните прищявки на времето не престават. А юлските минусови температури докараха сняг на връх Мусала. Дори натрупа снежна завивка, задоволителна, с цел да с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР