Пороен дъжд се изля в района на Кресненското дефиле. Появилите

...
Пороен дъжд се изля в района на Кресненското дефиле. Появилите
Коментари Харесай

Кално свлачище затвори Кресненското дефиле


Пороен дъжд се изля в региона на Кресненското дефиле. Появилите се след него кални свлачища затвориха път Е-79, заяви сътрудник на БГНЕС.

В момента се е образувала огромна опашка от коли.

За четвърти път през последните 10 години, в резултат на проливен дъжд, върху пътя се свличат тиня и пръст, от надълбоко дере в Крупнишката планина.

Около 5 километра е към този момент колоната от чакащи коли поради свлачището при Кресненското дефиле. Над 200 кубически метра земна маса са се свлекли откъм село Крупник и са затворили придвижването по основен път Е-79.

По разчистването на калната маса работят две машини, а пътят и в двете направления е затворен.

Румънски автомобил се опита да премине и заседна в калта, като в този момент се вършат опити да бъде изваден от нея.

„ Надявам се, че до 2-3 часа ще успеем да се справим”, сподели Иван Кунев, шеф на Областно пътно ръководство Благоевград.

Това е четвърти случай за последните 10 години, в който в резултат на дъждовете се свлича кална маса и блокира пътя.

Междувременно от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че краткотрайно придвижването при км 382 по път I-1 /Е-79/ Симитли – Кресна в региона на Кресненското дефиле е лимитирано в двете направления заради паднала скална маса. Трафикът минава през обходен маршрут: Симитли - Разлог - Гоце Делчев - Попови ливади- с. Катунци - с. Марикостиново и назад. Шофьорите е належащо да карат с нараснало внимание и съобразена скорост.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР