Пороен дъжд, който се изля в Бургаска област, предизвика наводнения

...
Пороен дъжд, който се изля в Бургаска област, предизвика наводнения
Коментари Харесай

Пороен дъжд наводни Поморие

Пороен дъжд, който се изля в Бургаска област, провокира наводнения в ниската част на Поморие. От пожарната обявиха, че са се отзовали на 15 сигнала за наводнени улици в града, където няма построена канализационна система. Най-големи са вредите на ул. " Солна ", която е значима пътна артерия. Има аварирали коли и отнесени регистрационни номера на коли, наводнени партерни етажи, съобщи бургаският уебсайт " Флагман ", като се базира на очевидци.

До момента трима души са потърсили помощ на телефон 112, с цел да бъдат изведени от домовете си в Поморие на улица " Солна " по време на проливния дъжд, заяви кмета на морския град Иван Алексиев пред Българска телеграфна агенция. Той добави, че хората са били обезпокоени, че домовете им ще бъдат залети. Единият от тях е с увреждания и по тази причина е алармирал, с цел да бъде изведен в точния момент от пожарникарите.

Според Алексиев за малко време над града се е изсипало голямо количество вода, само че няма съдбовно залети къщи и провали от проливния дъжд. Той добави, че времето към този момент се успокоява.

Улица " Солна " е най-ниската точка на Поморие и при всеки по-сериозен дъжд се наводнява.

Дъждът в Бургас също стихва, няколко улици в града са наводнени, защото поради голямото количество вода шахтите не се оправят и тя към момента се отича. Към момента няма сигнали в Областна администрация за бедстващи хора.

Лошото време в Бургаска област е част от средиземноморския циклон, който мина през Гърция. Според сателитните данни циклонът отива към Варна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР