Порочните договори за „ин хаус“ процедури да бъдат трансформирани като

...
Порочните договори за „ин хаус“ процедури да бъдат трансформирани като
Коментари Харесай

„Автомагистрали“: Искаме „ин хаус“ процедурите да бъдат трансформирани в договори за подизпълнение

Порочните контракти за „ ин хаус “ процедури да бъдат трансформирани като контракти за подизпълнение, с цел да тръгнем на чисто. Това прикани народните представители ръководител на Съвета на шефовете на „ Автомагистрали “ ЕАД Десислава Христова.

Тя участва на съвещанието на комисията по бюджет и финанси, където се разисква актуализацията на парите в страната и изиска народните представители да позволен законово изключение за промяна на подписаните към този момент „ ин хаус “ контракти, с цел да не бъдат спрени инфраструктурните обекти от национално значение.

„ Договорите с така наречен снабдители и наемодатели на техника, са в действителност прикрити контракти за строителство. Реално тези компании, които излязоха и в отчета на Сметната палата, както и всички други, които са обществени – по „ ин хаус “-a със свлачищата, пътя Видин-Ботевград и Автомагистрала „ Хемус “, те действително са подизпълнители. Поставени сме на изопачен път, само че се намираме на него, а с цел да излезем на „ чистия път “, би трябвало да създадем последна „ мръсна “ крачка “, разяснява Десислава Христова,

Тя предизвести, че няма опция тези контракти да бъдат прекъснати, защото ще бъдат изгубени милиарди левове, платени в задатък, както и ще се дължи наказателна клауза от към 15%.

„ Бюджетни средства могат да изтекат в една черна дупка “, счита Христова.

Тя изиска опция да бъдат „ осветени “ тези подизпълнители.

„ Тогава националните обекти ще се случат и те ще бъдат ангажирани със своята гаранционна отговорност, а не държавното сдружение, което сега е съвсем на минус “, сподели още тя.

Христова изясни, че доставчиците на материали са реализатори на обектите, а „ Автомагистрали “ са построили единствено 3 км. и нямат потенциал да построят всички тези големи уреди.

„ От 10 дни повеждам диалози с всички познати мои депутати, всеки ни поддържа, схваща ни и ни пожелава да сме щастливи, само че очевидно на никого не му пука какво ще стане. Явно на никой от народните представители не му пука чак толкоз доста какво ще стане не с една държавна компания. Да, ще ни банкрутират, добре. Обаче тези пари ще изтекат и няма да има нищо. Всичко това поради безхаберие, двуличие и политически игри “, добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР