Порнографски и обидни дийпфейк изображения на Тейлър Суифт започнаха да

...
Порнографски и обидни дийпфейк изображения на Тейлър Суифт започнаха да
Коментари Харесай

Дийпфейк кадри на Тейлър Суифт заляха социална платформа, феновете й в контаофанзива

Порнографски и обидни дийпфейк изображения на Тейлър Суифт започнаха да се популяризират необятно тази седмица в платформата за обществени медии „ Екс ", оповестява Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Ревностни почитатели на певицата бързо се активизираха, като започнаха контраатака в платформата, известна преди като Туитър. Те приложиха хаштаг #ProtectTaylorSwift, с цел да я залеят с по-позитивни изображения на попзвездата. Някои от тях оповестиха, че рапортуват за корист сметки, които споделят дълбоките имитации.

Групата за разкриване на дълбоки имитации Reality Defender съобщи, че е проследила поток от порно материали, изобразяващи Суифт, най-много в мрежата на „ Екс ". Някои изображения са попаднали и във Facebook, благосъстоятелност на Мета, и в други платформи за обществени медии.

„ За страдание те се разпространиха измежду милиони и милиони консуматори, преди още някои от тях да бъдат свалени ", сподели Мейсън Алън, началник на отдела за напредък на Reality Defender.

Изследователите са разкрили най-малко няколко десетки сходни изображения, генерирани от изкуствен интелект. Най-често споделяните фрагменти с принуждение са свързани с футбола и демонстрират окървавена или обезобразена Тейлър Суифт.

Изследователите настояват, че броят на явните дълбоки имитации е повишен през последните няколко години, защото технологията, употребена за основаване на такива изображения, е станала по-достъпна и по-лесна за потребление. През 2019 година отчет, оповестен от компанията за изкуствен интелект DeepTrace Labs, сподели, че тези изображения в преобладаващата си част са били употребявани като оръжие против дами. Според него множеството от жертвите са холивудски актриси и южнокорейски кей-поп певици.

Когато беше потърсена за коментар по отношение на подправените изображения на Суифт, платформата „ Екс " насочи Асошиейтед прес към обява от своя профил за сигурност, в която се споделя, че компанията строго не разрешава шерването на голи изображения. Факт е обаче, че компанията внезапно редуцира екипите си за модериране на наличието, откогато Илон Мъск пое платформата през 2022 година

„ Следим деликатно обстановката, с цел да подсигуряваме, че всички по-нататъшни нарушавания ще бъдат неотложно отстранени, а наличието – отстранено ", даде обещание управлението на „ Екс ".

Междувременно Мета направи изказване, че изрично осъжда „ наличието, което се е появило в разнообразни интернет услуги ", и работи за премахването му.

„ Продължаваме да следим нашите платформи за това наличие, което нарушава разпоредбите, и ще предприемем съответните дейности, в случай че е належащо ", разгласи компанията.

Федерални законодатели, които са внесли законопроекти за въвеждане на повече ограничавания или криминализиране на дийпфейк порнографията, показаха, че случаят демонстрира за какво Съединени американски щати би трябвало да вкарат по-добри отбрани.

„ От години дамите са неволни жертви на дълбоки имитации, тъй че това, което се случва с Тейлър Суифт, е по-често срещано, в сравнение с множеството хора осъзнават ", споделя Ивет Д. Кларк, демократ от Ню Йорк в Камарата на представителите на Съединени американски щати, която е внесла проектозакон, изискващ от основателите да слагат дигитален воден знак върху надълбоко фалшифицирано наличие.

Нейният сътрудник Джо Морел, също демократ от Ню Йорк, който предлага законопроект, криминализиращ шерването на дийпфейк порно онлайн, съобщи, че случилото се със Суифт е тревожно и става все по-разпространено в интернет.

„ Изображенията може и да са подправени, само че въздействието им е напълно действително ", сподели Морел в изказване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР