Порно съдържанието е отговорно за 30% от всичкия интернет трафик,

...
Порно съдържанието е отговорно за 30% от всичкия интернет трафик,
Коментари Харесай

Вредно ли е гледането на порно и препрограмира ли мозъка?

Порно наличието е отговорно за 30% от всичкия интернет трафик, който генерираме в международен мащаб. Това в действителност е стряскаща статистика, която непроменяемо ни кара да се запитаме за резултата на филмите за възрастни върху психическото и физическото здраве на стотиците милиони фенове. Много от тях настояват, че това е просто безопасен табиет, който няма осезаеми последици, само че дали това е по този начин?

Порното препрограмира мозъка
Порното е един от най-силните механизми за препрограмиране на сигналите в мозъка, който е в положение да промени даже импулсите ни за същински полов контакт с други хора. Докато гледаме порно, мозъкът ни освобождава големи количества от същите химикали, които създава по време на секс, без да се постанова да ходите на срещи, да инвестирате време и сила във взаимоотношения с различен човек и... без да е нужно да ставате от стола си. Това може да накара организма да приема гледането на порно като сурогат на действителните полови взаимоотношения.

Порното е тип дрога
Точно поради този си резултат върху мозъка, гледането на порно може доста елементарно да се трансформира според, не по-различна от тази към някои типове дрога. След като организмът привикне да се доставя с "щастливи " химикали по този метод, зависимостта към този момент е налице на клетъчно равнище, и става все по-трудно да бъде спряна.

Променят се половите усещания
Тъй като мозъкът развива приемливост към типа порно, който гледате нормално, той стартира да търси нови способи да реализира същото задоволство. Това постоянно кара гледащия да се обърне към по-екстремни, извратени и стимулиращи категории от филмите за възрастни. Заради характерното си въздействие в мозъка, порното има потвърдената дарба да трансформира персоналните желания и полови привички, карайки ни да чакаме и търсим нереалистичен или вреден вид интимни взаимоотношения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР