Порите лесно стават един от най-големите тръни в очите ни,

...
Порите лесно стават един от най-големите тръни в очите ни,
Коментари Харесай

5 лесни начина да укротиш порите си

Порите елементарно стават един от най-големите тръни в очите ни, щом се погледнем в огледалото. Докато при някои от нас тези формирания са по-свити, на други им се постанова да почистват постоянно вдлъбнатинките, които при тях лясно се виждат с просто око и още по-лесно се замърсяват.

Освен постоянното разчистване обаче, съществуват и други практики, които ни оказват помощ да създадем порите по-малко забележими – ето 5 от тях!

Почистване в дълбочина

 пори Thinkstock

Широките пори и непотребните мазнини вървят ръка за ръка. Дерматологът доктор Адам Гейър твърди, че когато себумът запълни порите, той провокира инфектиране, което ги уголемява. Лесен метод да се отървеш от запушените с лой пори е маската за лице с въглен, който е прочут със свойството си да се залепва към замърсяванията и да ги извлича от порите.

Разумно ексфолиране

В старанието да поддържаме порите си чисти, ексфолираме кожата повече, в сравнение с би трябвало. Така провокираме повече възпаления в порите – т.е., предизвикваме си противоположния резултат. Затова е добре да сменяем по-твърдите скрабове с по-нежни кърпички или тампони с ексфолиращи съставки с гликолова или силициева киселина. Използват се два-три пъти седмично, а не на ден, с цел да избегнем изсушаването на кожата.

Стягане на кожата

С годините кожата губи от състава на колаген и еластин. Увисването на кожата съгласно учените е и повода порите да придобият по-разширена, сълзевидна форма. Макар да се твърди, че трансформацията не може да се промени назад, доктор Гейър предлага потреблението на артикули със съставки като дестилат от квас – тя заздравява и укрепва стените на порите, като понижава диаметъра им и оказва помощ за възобновяване на овалния им тип.

Защита от слънчевите лъчи

Освен мазнините и възрастта, слънцето също играе значима роля в размера на порите. UV лъчите понижават колагена в кожата ти, който добре знаем, че е виновен за стегнатия тип на порите. Дневната приложимост на слънцезащитен фактор може да предотврати вредите върху структурата на кожата.

Маскиране на обстановката

Докато изчакваме горните старания да дадат резултат, а в това време се нуждаем от моментални резултати, можем да използваме основа за минимизиране на порите. Оптичните рефлектори матират кожата, като образно попълнят порите, карайки ги да наподобяват по-малки и пригладени. Потърсете формула без мазнини, с цел да избегнете наново задръстване на порите.

 пори Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР