Поредното убийство на куче в Борисовата градина от кучетата-пазачи на

...
Поредното убийство на куче в Борисовата градина от кучетата-пазачи на
Коментари Харесай

Кучетата ни нападнаха, пазачът не можеше да ги удържи

Поредното ликвидиране на куче в Борисовата градина от кучетата-пазачи на къпалнята " Мария Луиза ", което се случи тази неделя (8 март) провокира с изключение на реакции на мощна съпричастност към стопаните, отвращение и настоявания да се подхващат ограничения, и още свидетелски истории от мястото. (Цялата история и реакцията на виновните общински управляващи - четете тук).

Освен кучета в и към обекта, животните - пазачи са нападали и хора вътре. Случаят, който получихме и който публикуваме (запазваме анонимността на подателите) e от октомври 2019г. и също е докладван в полицията. Той отваря още една тематика, че методът по който може да се влезе на територията на къпалнята е от доста места и относително елементарен. Да това е нарушаване, тъй като парцелът е частен, само че се намира в парка и по оградата няма задоволително обозначения, че се охранява и че е частна благосъстоятелност, а мястото е забавно за фотоси и разглеждане. Освен това има разнообразни благоприятни условия за защита, вместо с нахлуване от кучета и риск за живота.

" Дневник " продължава работа по тематиката.Сигнали и още информация може да изпращате на [email protected]
Пазачът не можа да ги удържи и ни нахапаха
" Аз и моята другарка бяхме много зле нахапани от тях преди няколко месеца. Решихме да прескочим оградата с цел да разгледаме тези остатъци от софийска " светиня ", неподозирайки за следствията. Когато към този момент бяхме на трибуните, двата песа се появиха озверели, единият остана долу, а другият стартира да се качва при нас. Казах си, че би трябвало да остана спокоен, с цел да не ги предизвикам, а и нямаше къде да избягаме с изключение на при другарчето му. Беше си като в капан. За благополучие не ни атакува незабавно.

Хрумна ми да звънна в полицията и по този начин и направих, само че в този миг изобщо не мислех, че сме влезнали непозволено, просто желаех да излезем живи. Едното куче се качваше и слизаше, добивайки кураж да се доближава от ден на ден до нас. Изведнъж светна фенер и един от пазачите излезе, приближи се към нас и стартира да недоволства какво вършим там и за какво сме влезнали. Обясних му, че сме доста глупави, че сме го създали и че просто желая да си тръгнем и го помолих да хване кучетата.

В момента, в който се качваше по стълбите към нас, кучетата се втурнаха с него, хвана ги за вратовете - самичък човек с две кучета по какъв начин да ги удържи. Но пазачът ме увери, че няма ужасно и да слизаме...В момента, в който тръгнахме надолу, кучетата се хвърлиха върху нас - едно върху мен, другото върху приятелката ми. Захапа ме за крайници, аз започнах да го блъскам по главата да ме пусне. След като се преборих неизвестно по какъв начин с няколко захапвания по левия крайник, то ме пусна и пазачът ги подгони надолу.

И двамата с приятелката ми бяхме нахапани. От ме течеше солидно кръв от крайници, тя плачеше обезумяла. Пазача гонеше кучетата из целия парцел и не можеше да ги хване, а ние към този момент смеехме да слезем. В един миг виждах по какъв начин тичат и идват още веднъж към нас, откъртих една дъска от пейките на трибуната с цел да се защитя по някакъв метод, кучетата се качиха отново при нас и в същия миг полицията пристигна. Не съумяха да ни нахапят повторно за благополучие.

Пазачът в последна сметка съумя да ги хване и служителите на реда ни помогнаха да излезем живи. Последва инспекция на нас и кучетата естествено, кола за спешна помощ и Окръжна болница. Не можех да вървя 1 седмица, приятелката ми също. Какво ни прихвана да влизаме там не знам, само че сигурно няма да повторим. Табелите " Зли кучета " се сложиха след нас, това беше октомври 2019г. Много се надявам в действителност нещо да се случи с цел да няма някой случай с дете. Защото в действителност някой може да почине там. "

Друг пострадал писа, че " нас се пробваха да атакуван още преди месеци...С едно момиче бягахме, гушнали кучетата си. И има и други случаи...Аз съм краен бранител на животни, само че и измежду тях има неприятни и нападателни..И чак когато атакуван човек ще се раздвижат всички, а това няма да е надалеч. "

" Дневник " продължава работа по тематиката.Сигнали и още информация може да изпращате на [email protected]
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР