Поредното убийство на жена шокира турската общественост и предизвика вълна

...
Поредното убийство на жена шокира турската общественост и предизвика вълна
Коментари Харесай

Една несекваща трагедия - убийствата на жени в Турция

Поредното ликвидиране на жена шокира турската общност и провокира вълна от отвращение в обществените мрежи. Късно вечерта след урока си по балет 20-годишната студентка Серен Йоздемир от черноморския град Орду е намушкана пред дома си от чужд мъж. По-късно младото момиче почива в болничното заведение от раните си.

Предполагаемият причинител към този момент е осъждан дванадесет пъти за закононарушения като ликвидиране на дете и обир, а малко преди убийството на Йоздемир, е избягал от пандиза. Ден след нападението мъжът е хванат на автобусна спирка; прокуратурата води следствия.

Не единствено турското общество беше разтърсено от случилото се - високопоставени политици също показаха съболезнованията си и обявиха, че ще бъдат взети ограничения. Много турци са ужасени от обстоятелството, че един палач е могъл да избяга от пандиза. Обстоятелствата към неговото бягство ще бъдат деликатно разлседвани, съобщи турският министър на правораздаването Абдулхамит Гюл от ислямско-консервативната партия ПСР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР