Поредното шесто издание на фестивала на народната кухня "Бабина душица",

...
Поредното шесто издание на фестивала на народната кухня "Бабина душица",
Коментари Харесай

Провеждат фестивал на народната кухня „Бабина душица“ в Монтана

Поредното шесто издание на фестивала на националната кухня "Бабина душица ", което е част от програмата за отбелязване на Празника на Монтана Свети Дух, ще се организира през днешния ден в Монтана. Домакини са община Монтана и клуб на феновете на кафе и дебели книги.
Събитието ще стартира сутринта на площад „ Жеравица” пред постройката на регионална администрация. „ Ще разпалим още веднъж огньовете на българското и ще сготвим всичко, което се сещаме, че са готвили нашите баби, дядовци, стринки, тетки, майки, татковци и вуйчовци, както и комшийката Пенка, попадията и на Николай Даскало жена му Венета. И както нормално ще има дегустация, в която ще бъдат отличени най-вкусните и майсторски докарани гозби, а сготвеното ще бъде раздадено на искащите да опитат. Тази година още веднъж сме поканили поети и писатели да готвят дружно с нас, само че в състезанието може да се включи всеки, стига да е декларирал присъединяване. Но в празника може да се участвате и без предварителна заявка”, споделя Ели Лозанова, която е душата на фестивала „ Бабина душица”.
Компетентно жури, управлявано от кмета на Община Монтана Златко Живков, ще дегустира обичайните ястия и ще отличи майстора на едно от тях в 14 часа на 26 май. След това е ред на публиката и гостите на празника да потвърдят, че тачат националната кухня.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР