Поредното разкритие за състоянието на Манчестър Юнайтед ясно показва колко

...
Поредното разкритие за състоянието на Манчестър Юнайтед ясно показва колко
Коментари Харесай

Финансово разхищение: Юнайтед потроши всички рекорди за заплати, дадени за посредственост

Поредното разобличаване за положението на Манчестър Юнайтед ясно демонстрира какъв брой сбъркано е сега ръководството на клуба. В опит да се измъкне от посредствеността управлението на " алените дяволи " е вложило колосална сума в заплати на играчи, които обаче за следващ сезон разочароваха и даже не съумяха да се доберат до топ 4 и присъединяване в Шампионска лига. 
Клубът разгласява неотдавна финансовите си планове и стана ясно, че 20-кратният британски отличник е безспорен рекордьор по сума, изхарчена за хонорари на своите играчи. За сезон 2018/19 " алените дяволи " са платили общо 332 милиона паунда за заплати, което е безспорен връх в историята на Висшта лига. На всичкото от горната страна Манчестър Юнайтед е единственият тим, преминаващ границата от 300 милиона паунда за заплати както в Англия, по този начин и в целия футболен свят. 
В най-голяма тежест се трансформира заплатата на Алексис Санчес, който се трансформира в едно от най-големите разочарования на трансферния пазар за клуба, а до неотдавна прибираше по 400 хиляди паунда на седмица. Другите водачи в класацията са Давид Де Хеа (375 хиляди паунда на седмица съгласно новия му договор) и Пол Погба (290 хиляди паунда на седмица). 
За съпоставяне, двата гранда, борещи се за купата в последните 2 години - Ливърпул и Манчестър Сити, заплащат надлежно 250 милиона паунда и 260 милиона паунда за годишни заплати. Скоро обаче финансовото разхищаване на Манчестър Юнайтед може да претърпи сериозен удар, откакто основният спонсор на отбора обмисля да спре парите, които налива в клуба (подробности по тематиката четете тук)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР