Поредното разхлабване на мерките, взети от властта срещу разпространението на

...
Поредното разхлабване на мерките, взети от властта срещу разпространението на
Коментари Харесай

Борисов разрешава още мероприятия на закрито

Поредното разхлабване на ограниченията, взети от властта против разпространяването на ковид, ще се случи от през днешния ден, като още веднъж се отвори опцията на провеждането на семинари, изложби, конференции и други обществени прояви на закрито. Това стана ясно след среща сред премиера Бойко Борисов и представители на Българското конгресно бюро, оповестиха от държавната пресслужба. В срещата участваха също министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния действен щаб. Ананиев по-късно би трябвало да издаде експлицитна заповед за анулация на възбраната на тези действия. „

По време на диалога от конгресното бюро са срещнали премиера и здравния министър с проблемите на бранша, който е изцяло блокиран и на процедура не действа през цялото време на пандемията с ковид.

„ Пред последната седмица равнището на заболеваемост непрестанно понижава. От данните, с които разполагат здравните управляващи, може да предприемем следващата стъпка за разхлабване на ограниченията и да се разрешат следващ вид мероприятия “, уверил Борисов.

В заповедта си Ананиев ще регламентира по какъв начин би трябвало да се организират конгресно-конферентни мероприятия, семинари и изложби.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР