Поредното мащабно събитие за събиране на капачки и стотинки във

...
Поредното мащабно събитие за събиране на капачки и стотинки във
Коментари Харесай

Варна се готви за следващото голямо предаване на капачки

Поредното огромно събитие за събиране на капачки и стотинки във Варна ще се организира на 20 април.Събитието ще е с добре позната локация – пред Катедралатаот 9.00 до 14.00 часа, оповестиха от сдружението " Аз Вярвам и Помагам ", които са основатели на едноименната благотворителна акция.

Това ще е десетото сходно събитие във Варна (последното бе на 30 септември). Кампанията в морския град води началото си от 2015 година, като за 9 години са събраниоколо 300 тона пластмасови капачки, а с обезпечените средства са купени над 20 медицински апаратури и кувьози за варненските лечебни заведения, една детска кола за спешна помощ за Спешната помощ, както и първия мобилен пункт за кръводаряване.

Актуалнитекаузи на акцията са закупуване на детска неонатална кола за спешна помощ и медицински апаратури и съоръжение за потребностите на най-голямото поделение по Детска хирургия в Източна България, което се намира в МБАЛ " Св. Анна ".

Органазиторите прецизират, че пластмасовите капачки би трябвало да се предават в торби, чували или кашони, само че не и в туби. Стотинките могат да бъдат от всички номинални стойности. Монетите не би трябвало да бъдат отделяни по обособени номинални стойности.Трябва да са в здрави съдове или торби, с цел да не се пилеят, в случай че се скъса торбата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР