Поредното изявление за ликвидиране на лидера на терористичната групировка „Ислямска

...
Поредното изявление за ликвидиране на лидера на терористичната групировка „Ислямска
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната: Съмняваме се в „поредната смърт“ на Багдади

" Поредното изказване за очистване на водача на терористичната формация „ Ислямска страна “ (ИД) Абу Бакр ал Багдади няма да окаже въздействие върху ситуацията в Сирия ", това съобщи през днешния ден представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от ТАСС.

От момента на окончателния погром на ИД от армията на сирийското държавно управление с поддръжката на съветските военновъздушнни сили при започване на 2018 година следващата „ гибел “ на Багдади няма безусловно никакво оперативно значение за ситуацията в Сирия или за дейностите на останалите терористи в Идлиб, сподели Конашенков пред публицисти.
По думите му съветското министерство на защитата не разполага с достоверна информация за ликвидирането на Багдади и се съмнява в действителността на тази интервенция.
Според представителя увеличението на броя на хората, които декларират, че са взели участие в ликвидирането на водача на ИД и популяризират спорни детайлности за интервенцията, буди подозрения в истинността и триумфа й.

Руското министерство на защитата през последните дни не е засякло удари от американските Военновъздушни сили или водената от Съединени американски щати коалиция в зоната на деескалация Идлиб, съобщи Конашенков.

Той добави, че съветските управляващи не разполагат и с информация за оказване на подпомагане за прехвръкване на американски самолети в зоната при въпросната интервенция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР