Поредното издание на регионалната художествена изложба за съвременна живопис, графика,

...
Поредното издание на регионалната художествена изложба за съвременна живопис, графика,
Коментари Харесай

Откриват изложбата Земята на Ботев във Враца

Поредното издание на районната художествена галерия за модерна живопис, графика, статуя и приложни изкуства "Земята на Ботев- 2018 " ще бъде открита през днешния ден във Враца. Началото е от 12:00ч. в Голямата зала на Художествена изложба „ Иван Фунев “ при Регионален исторически музей -Враца, сподели гл. организатор на галериятаХристо Божков:
"Това е галерия на художници от Северозападна България. Има картини на художници от Монтана, Враца, Видин, Лом, Козлодуй и Вършец. Ще бъдат раздадени и награди от Община Враца. Награда на името на Андрей Николов за статуя ще получи Красимир Кръстев от Враца. Награда на името на Цено Тодоров за живопис ще бъде връчена на Димитър Ценов от Хайредин. Росен Спасов от Враца ще получи премия на името на Пенчо Георгиев за графика, а Емилия Върбанова от Враца за приложно изкуство на името на Борис Коцев. Ще бъде връчена и премия на млад създател. Победител в категорията е Таня Василева от Монтана. "
Изложбата включва близо 50 картини. Тя се организира от 1976 година и обичайно се прави с картини на художници от Северозападна България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР