Поредното голямо име отпада от съставите за Световното първенство в

...
Поредното голямо име отпада от съставите за Световното първенство в
Коментари Харесай

Носителят на Златната топка няма да играе на Световното

Поредното огромно име отпада от съставите за Световното състезание в последния миг - носителят на " Златната топка " Карим Бензема е получил травма по време на подготовка и няма да играе за Франция на Мондиала.

Френската футболна федерация заяви, че става дума за контузия в региона на бедрото, като извършените след това проучвания са удостоверили, че възобновяване му ще отнеме три седмици и той няма да пътува към Катар.

" Целият тим споделя тъгата на Карим и му желае бързо възобновяване, " гласи известието.

Бензема завоюва " Златната топка " за 2022, откакто завоюва Шампионската лига и испанското състезание с Реал Мадрид. Нападателят има 37 гола в 97 мача за националния тим и е огромен удар по упоритостите на " петлите ", които идват на Световното без него, Пол Погба, Нголо Канте и Кристофър Нкунку.

Франция ще стартира присъединяване си против Австралия на 22 ноември, а в групата им са още Дания и Тунис.

" Изключитено печален съм за Карим, който си сложил това Световно състезание като съществена цел. Въпреки тази нова компликация, имам цялостна убеденост в състава. Ще създадем всичко допустимо, с цел да се надигнем против това предизвикателство, " разяснява обстановката треньорът на тима Дидие Дешан
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР