Поредното екологично решение на компанията подобрява средата в големите градове

Поредното екологично решение на компанията подобрява средата в големите градове ...

Куриерските доставки „позеленяват“ с електрическите Пакстъри на „Спиди“.

Поредното екологично решение на компанията подобрява средата в големите градове
20 май 2020, София: В навечерието на Световния ден на околната среда, 5 юни, иноваторът в куриерските услуги „Спиди“ АД представи поредното свое зелено решение. Електрически Пакстъри ще обслужват клиентите на компанията в центъра на София, Пловдив и Русе.
Към момента в употреба ще влязат 5 Пакстъра, като за столицата са предвидени три от тях. На базата на данните от пилотното им използване, след това ще бъдат закупени още машини като част от стратегията на „Спиди“ АД за зелени доставки.
Превозните средства, проектирани и произведени от норвежката Paxster AS, са изцяло електрически. Те вече се ползват от куриерите на DPD Group, част от която е и „Спиди“ АД. Пакстърите допринасят за по-чиста околна среда и по-ефективни доставки на пратки в градовете с изразена централна част. Компактни и симпатични, Пакстърите са с разпознаваем, привличащ вниманието дизайн, и са компонент от зелените градове на бъдещето.
Специално проектирани за улесняване на нуждите на куриерите, Пакстърите могат да поберат около 240 кг полезен товар. С едно зареждане на батерията превозното средство изминава над 100 км, без никакви вредни емисии. Максималната скорост на машината е 60 км/ч. Тясната платформа гарантира по-лесен достъп и по-лесно паркиране на по-тесните улици в централната градска част и бързина при доставките от гледна точка на практичност – Пакстърът може да спре почти навсякъде и благодарение на товарния отсек бързо да бъде извадена или прибрана пратката. Ергономичният дизайн работи и в полза на куриерите - влизането и излизането на куриера е лесно, което спестява времето и усилия.
Безшумната работа на мотора е допълнително предимство към нулевото замърсяване на въздуха. По този начин Пакстърите са поредното решение на „Спиди“ в последователната ѝ политика на социалноотговорна компания с над 10-годишна визия за опазване на околната среда и хармоничното взаимодействие между природата, бизнеса и хората.

За „Спиди“:
„Спиди“ АД е лидер на пазара на куриерски услуги с пазарен дял от над 25,5%. Компанията е основана през 1998 г. и от създаването си до сега се развива до корпоративна структура с над 1400 души персонал и над 1000 транспортни средства. Логистичната мрежа покрива 100% от територията на страната с над 450 офиса и автоматични пощенски станции, а благодарение на партньорството с DPD – най-голямата мрежа за сухопътни доставки в Европа, компанията доставя пратки и до всяка точка на света.
Компанията непрестанно инвестира в иновации, качество и развитие на нови продукти и услуги за оптимизиране на бизнеса на клиентите и с отговорна грижа за хората, ресурсите и околната среда.
„Спиди“ е първата българска куриерска компания, внедрила система за управление на качеството и сертифицирана за това, като ежегодно преминава успешно ресертификационен одит по ISO 9001:2015.


Източник: actualno.com