Поредното екологично решение на компанията подобрява средата в големите градове

...
Поредното екологично решение на компанията подобрява средата в големите градове
Коментари Харесай

Куриерските доставки „позеленяват“ с електрическите Пакстъри на „Спиди“

Поредното екологично решение на компанията усъвършенства средата в огромните градове
20 май 2020, София : В навечерието на Световния ден на околната среда, 5 юни, иноваторът в куриерските услуги „ Спиди “ АД показа следващото свое зелено решение. Електрически Пакстъри ще обслужват клиентите на компанията в центъра на София, Пловдив и Русе.
Към момента в приложимост ще влязат 5 Пакстъра, като за столицата са планувани три от тях. На базата на данните от пилотното им потребление, по-късно ще бъдат закупени още машини като част от тактиката на „ Спиди “ АД за зелени доставки.
Превозните средства, проектирани и създадени от норвежката Paxster AS, са напълно електрически. Те към този момент се употребяват от куриерите на DPD Group, част от която е и „ Спиди “ АД. Пакстърите способстват за по-чиста околна среда и по-ефективни доставки на колета в градовете с изразена централна част. Компактни и симпатични, Пакстърите са с различим, привличащ вниманието дизайн, и са съставен елемент от зелените градове на бъдещето.
Специално проектирани за улеснение на потребностите на куриерите, Пакстърите могат да поберат към 240 кг потребен товар. С едно зареждане на батерията транспортното средство изминава над 100 км, без никакви нездравословни излъчвания. Максималната скорост на машината е 60 км/ч. Тясната платформа подсигурява по-лесен достъп и по-лесно паркиране на по-тесните улици в централната градска част и експедитивност при доставките от позиция на деловитост – Пакстърът може да спре съвсем на всички места и с помощта на товарния отсек бързо да бъде извадена или прибрана пратката. Ергономичният дизайн работи и в интерес на куриерите - влизането и излизането на куриера е елементарно, което икономисва времето и старания.
Безшумната работа на мотора е в допълнение преимущество към нулевото замърсяване на въздуха. По този метод Пакстърите са следващото решение на „ Спиди “ в поредната ѝ политика на социалноотговорна компания с над 10-годишна визия за запазване на околната среда и хармоничното взаимоотношение сред природата, бизнеса и хората.

За „ Спиди “:
„ Спиди “ АД е водач на пазара на куриерски услуги с пазарен дял от над 25,5%. Компанията е учредена през 1998 година и от основаването си до в този момент се развива до корпоративна конструкция с над 1400 души личен състав и над 1000 транспортни средства. Логистичната мрежа покрива 100% от територията на страната с над 450 офиса и автоматизирани пощенски станции, а с помощта на партньорството с DPD – най-голямата мрежа за сухопътни доставки в Европа, компанията доставя колета и до всяка точка на света.
Компанията непрекъснато влага в нововъведения, качество и развиване на нови артикули и услуги за усъвършенстване на бизнеса на клиентите и с виновна грижа за хората, ресурсите и околната среда.
„ Спиди “ е първата българска куриерска компания, внедрила система за ръководство на качеството и сертифицирана за това, като годишно минава сполучливо ресертификационен одит по ISO 9001:2015.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР