Поредното 65-то издание на най-престижния европейски клубен футболен турнир, организиран

...
Поредното 65-то издание на най-престижния европейски клубен футболен турнир, организиран
Коментари Харесай

Реал, Байерн, Ювентус, Ливърпул, Барселона, Борусия и Челси продължават в Шампионска лига 2019/2020

Поредното 65-то издание на най-престижния европейски клубен футболен шампионат, проведен от УЕФА - Шампионска лига 2019/2020, към този момент е преполовено. Финалът ще се играе на Олимпийския стадион "Ататюрк " в Истанбул.

Вече се изиграха срещите във всички групи от надпреварата и са известни тимовете, които напролет ще продължат битката за мечтаната Купа с ушичките.

Във всяка от осемте групи тимовете играха на правилото "всеки против всеки " на разменено посещение. Първите два тима от всяка група се класираха за елиминационната осминафинална фаза, третият тим в групата отива в 1/16-финалите на Лига Европа, а последният отпада. Италианският клуб "Аталанта " направи дебют в груповата фаза през този сезон и той се оказа сполучлив за тима, като той се класира напред дружно с "Манчестър Сити ".

Седем от класиралите се за осминафиналите клубове са печелили към този момент Шампионската лига - "Реал " - Мадрид, "Байерн ", "Ювентус ", "Ливърпул ", "Барселона ", "Борусия " - Дортмунд и "Челси ", и имат още една опция да украсят клубната витрина с още една Купа.

Футболните сили в Европа затвърждават позициите си в шампионата. Франция (световен първенец от 2018 година) ще е показана с два тима в идната фаза на шампионата, Испания - с четири, Германия - с три, Обединеното кралство - с четири, Италия - с три. Шестнадесетте тима са:

"Пари Сен Жермен ",

"Реал " - Мадрид,

"Байерн " - Мюнхен,

"Тотнъм Хотспър ",

"Манчестър сити ",

"Аталанта ",

"Ювентус ",

"Атлетика " - Мадрид,

"Ливърпул ",

"Наполи ",

Барселона,

"Борусия " - Дортмунд,

"РБ Лайпциг ",

"Олимпик " - Лион,

"Валенсия ",

"Челси ".

Олимпийският стадион "Ататюрк " , ситуиран в западните околности на Истанбул, е най-големият стадион в Турция. Носи името на Мустафа Кемал Ататюрк - турският боен деятел и политик, публицист, създател на Република Турция и нейн пръв ръководител на Парламента (1920-1923 г.), министър-председател (1920-1921 г.) и президент (1923-1938 г.).

Строителството на стаиона стартира при започване на 1999 година и приключва през 2002-а. Построен е за провалената кандидатура на Турция за домакинство на Олимпийските игри през 2008 година. Цената му е 350 млн. евро.

С потенциал от 76 761 седящи места стадионът има най-високата оценка на УЕФА - 5 звезди, което му разрешава да приема финали на европейските клубни шампионати.

Знаменитият край на Шампионската лига през 2005 година сред "Милан " и "Ливърпул " се играе на този стадион. В Истанбул Ливърпул печели своята пета шампионска купа на Европа. "Червените " побеждават любимеца "Милан " в един от най-запомнящите се финални дуели на Шампионската лига. На полувремето "Ливърпул " изостават с 0:3 и наподобяват победени след слабата им игра. Но след почивката тимът, воден от своя капитан Стивън Джерард, се преобразява, отбелязвайки три гола единствено за шест минути. Така "Ливърпул " доближава до продължения, последвани от дузпи, където воин става вратаря Йежи Дудек.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР