Поредно заседание по мегаделото КТБ - днес продължи безпрецедентното четене

...
Поредно заседание по мегаделото КТБ - днес продължи безпрецедентното четене
Коментари Харесай

Ще продължи ли безпрецедентното четене на обвинителния акт за мегаделото КТБ“?

Поредно съвещание по мегаделото КТБ - през днешния ден продължи невижданото четене на обвинителния акт.От май предходната година до в този момент са прочетени едвам половината от 5-е хиляди страници от обвинителния акт.


Заради законодателни промени обаче четенето може да завърши по-скоро от предстоящото - те влизат в действие от петък. С промените отпада практиката диспозитивът на обвинителния акт да се чете в правосъдната зала от прокуратурата. Процесът към този момент ще стартира с направен от прокуратурата отчет.

Дали измененията ще бъдат приложени в делото за заграбване на милиарди от КТБ, ще бъде решено от правосъдния състав на 5 февруари, за когато е планувано идващото съвещание.
Константин Симеонов - юрист: Съдът е този, който ще реши по какъв начин ще продължим, само че да прекъснеш една процедура по средата и да я почнеш от начало, моето мнение е, че не е вярно. Антоанета Софрониева - прокурор: В идващото съвещание, откакто влязат в действие измененията, ние ще създадем тъкмо това - ще докладваме. Надявам се едно съвещание да ни стигне.  Внесоха обвинителен акт против квестори на КТБ Внесоха обвинителен акт против квестори на КТБ
Прокуратурата внесе обвинителния акт против квесторите на КТБ Елена Костадинчев и Станислав Лютов. Двамата отиват на съд за нанесени вреди в размер на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР