Поредно волейболно дерби. За голяма моя радост за последните 1-2

...
Поредно волейболно дерби. За голяма моя радост за последните 1-2
Коментари Харесай

Александър Попов: Левски и ЦСКА започнаха да си стъпват на краката

" Поредно волейболно дерби. За огромна моя наслада за последните 1-2 години и двата столични гранда започнахме да си стъпваме на краката, което с изключение на прочувствената стойност на мача, да има към този момент и техническа такава ", това съобщи старши треньорът на ВК ЦСКА Александър Попов, съобщи кореспондент на БГНЕС. Капитанът на ВК Левски Смилен Мляков и Сашо Попов дадоха конференция в Пресклуб " България " във връзка следващото волейболно дерби сред " сини " и " червени ".

Сблъсъкът от 19-ия кръг на Суперлигата при мъжете е на следващия ден (вторник) от 18:30 ч. в столичната зала " Универсиада ", като ще бъде затворено за аудитория на ЦСКА и ще се играе единствено пред последователи на " сините ".

" Проблемите към този момент не са спортно-технически, а организационни, тъй като за следващ път ще играем в зала, която не може да поеме цялостния размер от хора, които желаят да видят този конфликт.

Ще търсим успеха, това е ясно. Имаме своите проблеми, както несъмнено и сътрудниците от Левски. Борим се с травми последните няколко месеца, които сме на път да разгадаем, само че този мач идва малко по-рано.

Щеше да бъде по-добре срещата да бъде след 2-3 седмици, когато нашите контузени играчи са в оптимална форма, само че това е ситуацията. Ние ще продължим да разчитаме на състава, с който сме почнали годината ", разяснява още Сашо Попов.

Относно превъзходството на Нефтохимик в родното състезание наставникът на " алените " бе безапелационен. " Разбира се, че Нефтохимик са по-силни, щом ни побеждават. Както е с организирането на залата за даден мач, по този начин е и с организирането на един тим - по-богатият печели. Ние занапред започваме да вършим верните стъпки. Идеята е, че инвестицията в спорта, води до триумф. Рано или късно ще ги догоним ".

" Силно се надявам в утрешния мач да покажем едно по-високо равнище на волейбол. Надявам се да има повече игра и да стане един театър. Напоследък усещанията ми от равнището в България е, че се позволяват доста неточности и не става игра.

Ще ми се да успеем да минимализираме грешките, макар проблемите на ЦСКА и неопитността на младите състезатели на Левски, да покажем порядъчен волейбол и да зарадваме хората ", показа капитанът на Левски Смилен Мляков.

Бившият играч на ЦСКА разяснява и възприятието да преминеш от единия гранд в другия. " Волейболът е еднакъв. Това беше мое персонално решение. Аз съм другар както със Сашо от 15-годишен, по този начин и с Владимир Николов ".

Мляков изрази мнението си и по отношение на двамата чужденци в отбора - нападателят Евгений Баннов и разпределителят Даан Ван Хаарлем. " Трябва ни малко повече сработка, тъй като има доста състезатели, които очевидно са пропуснали юношеските години. Липсват им съществени детайли, без които мъчно се играе. Двамата чужденци са окей и оказват помощ много на тима. Надявам се обаче, че чужденците ще стават все по-малко, тъй като въпреки всичко сме български шампионат ". /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР