Поредно световно признание за наши млади математици. Ученици от пловдивското

...
Поредно световно признание за наши млади математици. Ученици от пловдивското
Коментари Харесай

Пловдивски ученици с медали от олимпиада по математика в Пекин

Поредно международно самопризнание за наши млади математици. Ученици от пловдивското учебно заведение " Патриарх Евтимий " се върнаха със сребърни и бронзови медали от олимпиада по математика в Пекин. Те се състезаваха с над 500 участника от 16 страни.

Пловдив

Адриан Мишев: Цялото съревнование беше мъчно. Аз персонално бях с упованията, че няма да взема орден, обаче ето какво - сребърен.
Ивайло Къртев: Положих много старания, а въпреки всичко трудът се възнаграждава постоянно.
Адриан и Ивайло дружно с още 10 възпитаници печелят три сребърни, два бронзови медала и документи за майсторство. Олимпиадата се организира за 9-та поредна година в Пекин, а пловдивските възпитаници вземат участие за повторно.
Валентина Георгиева - учител по математика - СУ " Патриарх Евтимий ": Те видяха каква месомелачка е безусловно надпреварата, тъй като да решиш 8 задания за 10 минути и всичко това на британски изобщо не е елементарно за децата.
Във вторият кръг на надпреварата, наименуван „ математическа щафета " учениците вземат участие в два тима. В рамките на 40 минути те вземат решение безпроблемно 20 задания.
Ивайло Къртев: Доста сложни. Но въпреки всичко се подготвяхме и доста труд вложихме и успяхме да спечелим.
За конкуренцията три месеца ги приготвя преподавателят по математика Валентина Георгиева.
Валентина Георгиева - учител по математика - СУ " Патриарх Евтимий ": Без подготовка нищо не става. Без труд нищо не става. Това са може би едни от най-хубавите деца в класовете.
За младите математици в този момент следва подготовка за идващото съревнование, което ще се организира следващата година в Япония, а те си пожелават да завоюват още доста медали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР